Storbrann i Hokksund under kontroll

Your browser doesn't support HTML5 video.

Flammene står over Hokksund
Brannmannskapene fikk torsdag morgen kontroll over brannen i et stort industribygg i Hokksund i Buskerud. Eksplosjonsfaren er over, og de evakuerte kan dra hjem.

Ifølge politiet driver brannmannskapene i morgentimene med etterslokking etter brannen som startet natt til torsdag. Også togtrafikken kan passere forbi stedet.

Meldingen om brannen kom inn klokken 2.26. Det er ikke meldt om personskader, men bygningene som brant, inneholdt store mengder bildekk og bildeler. Ved 4.30-tiden nådde brannen en bygning der det ble oppbevart gassflasker og et enda større område ble derfor evakuert.

Eksplosjoner

Det brenner i et industrianlegg i Hokksund i Eiker i Buskerud natt til torsdag. Et stort område rundt anlegget er evakuert på grunn av eksplosjonsfare. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Drøye en time senere begynte gassflaskene å eksplodere og brannmannskapene trakk seg derfor tilbake.

Bygningskomplekset er sammensatt av en rekke næringseiendommer med variert industri. Blant annet et større dekklager, billager og plateindustri, opplyser politiet.

– Det var som å skru på en bryter. Hele bygget ble overtent etter kort tid og mellom 50 og 60 personer ble i første omgang evakuert fra boligområdene i nærheten. Kommuneledelsens kriseteam er satt i sving, og strømmen ble tatt i området, forteller operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Bygningen er over 220 meter lang og mellom 80 og 100 meter i bredden, det er vanskelige slukkeforhold og brannvesenet måtte gi opp ganske raskt. Det var som å skvette vann på gåsa, sier operasjonslederen.

Les også: - Brann må tas like alvorlig som terror

Totalskadd

Nesten hele bygningsmassen er totalskadd og vil brenne ned. Brannmannskapene som kom til stedet, konsentrerte seg i stedet om å hindre spredning. Ved sjutiden hadde mannskapene kontroll og konsentrerte seg om etterslokking.Togtrafikken forbi området ble stoppet, og Jernbaneverket tok kjørestrømmen, men ifølge politiet fikk togledelsen i sjutiden beskjed om at togene kunne passere skadestedet.

Se video av storbrannen her.