Eksplosjonsfare over etter gassbrann på Jessheim

Et område med radius på 300 meter ble sperret av på et industrifelt på Jessheim etter at det onsdag ettermiddag begynte å brenne i en gassflaske. Eksplosjonsfaren ble avverget da politiet skjøt hull på flasken.

Brannen ble varslet klokken 17.15. Klokken 20.30 var situasjonen avklart.

– Eksplosjonsfaren er over. Samtlige sperringer er opphevet, opplyser operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt.

Det var fare for eksplosjon etter at det begynte å brenne i gassflasken som inneholdt acetylen. Gassen er også kjent som sveisegass, og brannvesenet tror brannen startet i forbindelse med sveising ved en bedrift på industriområdet.

Vaktleder Lars Petter Skyrud ved 110-sentralen på Romerike opplyste til Romerikes Blad at det ville ha vært umulig å slukke brannen ved hjelp av vann. Saken løste seg da politiet valgte å innhente en skarpskytter etter først å ha evakuert området i en 300 meter stor radius.

– For å korte ned tiden det ville ha tatt å la flasken brenne ned av seg selv, valgte vi å sette inn en skarpskytter for å skyte hull i flasken, opplyser Strømsborg i til NTB.

Like før klokken 20.30 hadde skarpskytteren utrettet sitt oppdrag uten dramatikk.