Republikaner med skandaløs abortuttalelse

Your browser doesn't support HTML5 video.

Her er sjokkuttalelsen
Hvis en kvinne blir gravid etter voldtekt, må det være Guds vilje. Hun kan derfor ikke få abort, mener republikaneren Richard Mourdock som vil inn i Senatet.

To uker før presidentvalget har Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney igjen fått en voldtektsuttalelse i fanget fra en partifelle. Richard Mourdock har gitt president Barack Obama og hans valgkampteam enda en skandaløs uttalelse som kan utnyttes.

Abortspørsmålet var blant temaene i en debatt om senatsplassen. Mourdock har sagt han er fullstendig imot abort, unntatt når morens liv er i fare.

– Jeg kjempet med meg selv lenge, sa republikaneren.

– Men så innså jeg at livet er en gave fra Gud. Og jeg mener at selv når livet begynner i en så forferdelig situasjon, så er det noe Gud mente skulle skje, fortsatte han.

Les også: - Voldtekt fører ikke til graviditet

Romneys valgkampanje var raskt ute med å distansere seg fra Mourdock. Romney selv har sagt han er abortmotstander, men ikke når graviditet skyldes voldtekt, incest eller når morens liv er i fare.

President Barack Obama og hans valgkampanje har lenge ment at Romney og andre republikanere har ekstreme synspunkter på likestilling, kvinners rettigheter og abort. Flere demokrater reagerte umiddelbart på Mourdocks uttalelser.