Kristin Halvorsen vurderte å gå allerede i 2009

Kunnskapsminister og tidligere SV-leder Kristin Halvorsen snakker ut i ny bok. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Kristin Halvorsen innrømmer i en ny bok at hun var deprimert og totalt utslitt etter det siste stortingsvalget i 2009. Hun vurderte å gå av som partileder, men mente kronprinsene Lysbakken og Solhjell hadde for liten erfaring.

Det kommer fram i en bok om Kristin Halvorsen, som kommer ut onsdag, skriver Aftenposten.

Kristin Halvorsen selv var så utslitt at hun ikke turde gå hjem tidlig fra jobb og legge seg, i frykt for at hun ikke greide å stå opp igjen dagen etter.

– Jeg var skikkelig deppa etter valget. Da var jeg nær ved å bikke, møte veggen, ikke orke mer. Jeg syntes det var veldig demotiverende å ha jobbet så utrolig mye – jeg og SV hadde gjort en forskjell de fire første årene – og fått så lite igjen for det. I Arbeiderpartiet var det veldig lite forståelse for at jeg hadde vært lynavleder for Jens i de årene. Jeg mener Arbeiderpartiet hadde en stor fordel av at SV var med i regjeringen, mens de bare var opptatt av å cashe inn valgseieren, sier Halvorsen i boken.

SV-lederen vurderte å gå av, men mente at de to mulige arvtakerne Audun Lysbakken og Bård Vegar Solhjell da var for uerfarne

– Audun hadde ikke vært i regjeringen. Bård Vegar hadde ikke vært på Stortinget. Vi hadde flere kandidater, men de to var de mest opplagte, sier Halvorsen.

Boken «Gjennomslag» er skrevet av den mangeårige NRK-reporteren Lilla Sølhusvik.