Voldtektsdømt mann drept i Farsund

Politisperringer ved en tomannsbolig i Vanse i Farsund der det tirsdag kveld ble funnet en død mann i slutten av 50-årene. Tre personer er pågrepet og siktet for forsettelig drap i forbindelse med dødsfallet. Foto: Svein Morten Havaas / Farsunds Avis / NTB scanpix Les mer Lukk

57-åringen som ble drept i Farsund tirsdag kveld skal nylig ha sluppet ut fra soning av en overgrepsdom. Politiet har pågrepet og siktet tre menn for forsettlig drap.

Ifølge Aftenposten ble mannen i juli 2007 dømt til åtte års forvaring for å ha forgrepet seg seksuelt på fire kvinner.

Overgrepene ble betegnet som svært grove, og mannen skal blant annet ha truet flere av kvinnene til å innta amfetamin før han voldtok dem. 57-åringen er også dømt for grov vold mot en prostituert i Oslo.

Fædrelandsvennen skriver at forvaringsdommen i tingretten ble omgjort til fengselsstraff da anken ble behandlet i lagmannsretten.

Bekymringsmelding

Det var tirsdag kveld klokken 19.50 at politiet mottok en bekymringsmelding og rykket ut til en tomannsbolig i Vanse i Farsund.

– Da politiet ankom stedet fant vi en død mann i slutten av 50-årene. Funn på stedet gjorde at vi innledet drapsetterforskning. Etter vitneavhør fant vi at det var skjellig grunn til mistanke og pågrep i løpet av natten tre menn som er siktet for forsettlig drap, opplyste politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt på en pressekonferanse på Lyngdal lensmannskontor onsdag.

Kjenninger

Alle de tre pågrepne er i 30-årene og er kjenninger av politiet. De ble pågrepet uten dramatikk ved ett-tiden og ved femtiden natt til onsdag. De har ikke tilstått drapet, men har gitt en foreløpig forklaring. Rue regner med at de blir framstilt for varetektsfengsling i løpet av torsdag.

– Vi jobber nå med kriminaltekniske undersøkelser i boligen. Vi avhører også de siktede og vitner. Avdøde vil bli obdusert, og vi håper å få nærmere opplysninger om tidspunktet for drapet, sier Rue, som understreket at etterforskningen er i en innledende fase.

Den drepte ble funnet i sin egen bolig og er hjemmehørende i Farsund. De pågrepne er fra Farsund og Lyngdal-distriktet og befinner seg nå i sentralarresten i Kristiansand.

Belastet miljø

Rue ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å gi noen detaljer om åstedet eller bekrefte om det er funnet noe våpen, men ifølge Fædrelandsvennen skal 57-åringen ha blitt drept med kniv.

– Det jeg kan si er at det er vitneforklaringer som har ført til at vi har vi har pågrepet de tre personene, opplyser han.

Sammen med vitneforklaringene skal funn på åstedet være årsaken til at de pågrepne er siktet for forsettlig drap og ikke legemsbeskadigelse med døden til følge.

Den drepte mannen skal bare ha bodd i boligen noen få uker etter at han ble løslatt fra fengselet.