Fire ukers varetekt etter drap på Grünerløkka

En 28 år gammel svenske er siktet for å ha begått et drap på Grünerløkka i Oslo lørdag kveld. Foto: Marianne Løvland (NTB scanpix) Les mer Lukk

Den 28 år gamle mannen som er siktet for drapet på en mann på Grünerløkka lørdag kveld, er varetektsfengslet i fire uker.

Det bestemte Oslo tingrett tirsdag. Mannen får også brev- og besøksforbud i hele perioden.

Oslo tingrett mener 28-åringen ikke er tilregnelig. I kjennelsen står det at «ut fra den dokumentasjonen som er framlagt fra forsvarer i fengslingsmøtet mener retten at det ikke er sannsynlighetsovervekt for at siktede er tilregnelig og at de subjektive vilkårene for straff er oppfylt».

Les også: Politiet mener å vite hvem drapsofferet er

I kjennelsen står det også at det er «sannsynlig at det vil bli reist sak om overføring til tvungent psykisk helsevern».

Det var 28-åringen selv som ringte politiet og varslet om drapet like før klokka 19 lørdag kveld. Den siktede 28-åringen er innlagt på psykiatrisk avdeling, men ble avhørt av politiet søndag. Han hevder han handlet i nødverge under drapet.

Oslo-politiet mener å vite hvem mannen som ble drept på Grünerløkka lørdag kveld er.

Les også: Politiet mener å vite hvem drapsofferet er

– Vi har ikke noen formell identifikasjon av mannen ennå, men vi mener å vite hvem han er, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Les også:

Drapssiktet sier han handlet i nødverge

Etterforsker drap på Grünerløkka i Oslo