Aktor ber om syv års fengsel for mulla Krekar

Advokat Brynjar Meling (t.v.) og Mulla Krekar da ankesaken mot Krekar som startet i Borgarting lagmannsrett tidligere denne måneden. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix) Les mer Lukk

Aktor i Borgarting lagmannsrett ber om syv års fengsel for mulla Krekar, som er tiltalt for blant annet oppfordring til terror.

– Vi legger ned en slik påstand, fordi vi ikke fikk godt nok gjennomslag i tingretten i august. Samtidig har det også kommet frem nye opplysninger om at fornærmede skal ha blitt truet, sier aktor Marit Bakkevig til NRK.

I lagmannsretten tirsdag sa hun at Krekar representerer en «vedvarende og alvorlig» trussel.

Bakkevig brukte tid i retten tirsdag på å spille av lydklippet der Krekar snakker om Høyre-leder Erna Solberg til utenlandske journalister under en pressekonferanse i 2010.

– Dersom jeg kastes ut av landet, eller dør, vil hun oppleve det samme. Jeg vet ikke av hvem, men hun vil oppleve det samme, sier Krekar i opptaket.

Denne uttalelsen er en trussel, mener påtalemyndigheten.

Den pågående ankesaken mot mulla Krekar er nå inne i sin siste uke. Den startet i begynnelsen av oktober. Krekar har anket to dommer fra tidligere i år. I mars ble han dømt til fem års fengsel, og i august ble han dømt til ett års fengsel. Krekar har nektet skyld på alle tiltalepunkter.

Onsdag er det Krekars team som skal holde avslutningsprosedyre. Advokat Arvid Sjødin kommer da til å be om full frifinnelse.