TV 2: – Giske ville ha venn inn i Telenor-styret

Næringsminister Trond Giske. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Les mer Lukk

Næringsminister Trond Giske (Ap) krevde i fjor å få en nær venn plassert i styret i Telenor, men mislyktes, melder TV 2. Giske kaller det hele oppspinn.

TV 2 viser til «flere kilder nær på prosessen» og sier at Giske skal ha hatt en konfrontasjon med nominasjonskomiteen i Telenor. Næringsministeren ønsket angivelig en styreplass for sin venn Tore O. Sandvik, fylkesordfører i Sør-Trøndelag.

Komiteen avviste dette med henvisning til manglende kompetanse og at forholdet mellom Giske og Sandvik var for tett, heter det i innslaget.

Næringsministeren avviser påstanden om at han skulle ha framsatt noe krav.

– Hvis vi hadde ønsket det, så hadde det blitt sånn. Staten forvalter 54 prosent av eierskapet i Telenor. Det var et enstemmig valg i nominasjonskomiteen. Vi har aldri satt fram krav til sammensetningen i Telenor-styret, sier Giske i en kommentar til TV 2.

Les også: Telenor-feil stanset Politi-Norge

Han reagerer på at dette blir nevnt i sammenheng med Entra-saken og betegner oppslaget som en «sammensausing» av påstander.

Giske skal tirsdag svare på Kontroll- og konstitusjonskomiteens fem spørsmål angående Entra-saken, men nå utelukker ikke komitémedlem Per-Kristian Foss (H) at næringsministeren kan måtte svare på spørsmål om Sandvik hvis TV 2s opplysninger stemmer.

– Da er dette en meget alvorlig handling som er svært utradisjonell i et børsnotert selskap. Der skal man ikke gå fram på denne måten. Først må vi få Giskes forklaring, og jeg tror det kan bli aktuelt å arrangere en høring, sier Foss til NRK.

Les også: Solhjell kaster tre styremedlemmer i Entra