Politiet: – Taxisjåføren har gitt oss viktig informasjon

Drosjesjåføren som ble livstruende skadd av knivstikking i Oslo, har gitt politiet en beskrivelse av gjerningsmannen. Ble truet til å gi fra seg verdigjenstander.

Mandag formiddag hadde politiet ennå ikke pågrepet noen etter knivstikkingen, som skjedde i Oslo sentrum ved 1.30-tiden natt til lørdag.

Den 35 år gamle drosjesjåføren berget livet fordi han raskt fikk legehjelp, men skadene var livstruende. Søndag var han imidlertid ute av koma og kunne snakke med politiet.

– Avhøret av den fornærmede er viktig for oss. Han fortalte oss om hele hendelsesforløpet og kunne gi oss en beskrivelse av mannen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til ABC Nyheter.

Hendelsesforløpet

Hun vil imidlertid ikke fortelle noe om hendelsesforløpet. Etter det ABC Nyheter erfarer skal den ukjente gjerningsmannen ha truet til seg drosjesjåførens lommebok. Han skal også ha ønsket offerets mobil og andre verdigjenstander.

– Jeg kan bekrefte at gjerningsmannen fikk med seg en lommebok, sier daglig leder i Christiania Taxi, Munawar Nasi.

Politiet mener gjerningsmannen var passasjer i drosjen, men har foreløpig ingen konkrete mistenkte.

Henter i overvåkningsbilder

Politiet jobber nå videre med å undersøke overvåkingskameraer og teledata, samt med avhør av vitner og annen teknisk og taktisk etterforskning. Et vitne skal ha sett en mann løpe fra stedet.

– Vi har hatt flere vitner inne, men det viktigste var å få snakket med fornærmede. Han ser ut til å være i bedring, sier Rohde.

– Det kan være viktig for den videre etterforksningen at vi får inn overvåkningsbilder av gjerningsmannen. Det vil gi oss et ennå bedre signalement på mannen, sier Rohde.

Politiinspektøren ønsker ikke å gå ut med signalementet de har på mannen som står bak drapsforsøket.

– Slik status er på det nåværende tidspunkt er det ikke aktuelt å gå nærmere inn på signalement eller gi ut en fantomtegning, men det kan endre seg, sier hun.

Les også: Drapssiktet fremstilles for fengsling tirsdag

To drap og et drapsforsøk

Det var AMK-sentralen som varslet politiet om hendelsen ved Nordbygata 3 i Oslo sentrum. Den 35 år gamle drosjesjåføren har pakistansk opprinnelse og jobber for Christiania Taxi. Drosjen var en mørk Toyota Prius. Det var ikke videokamera i bilen.

Oslo-politiet har en krevende helg bak seg. I tillegg til drapsforsøket på drosjesjåføren etterforsker de nå også drapet på en kvinne på Romsås natt til lørdag og drapet på en mann på Grünerløkka lørdag kveld.

Les også: Grünerløkka-drapet: Fengslingsmøte tirsdag