Dyster voldshelg i Oslo

Helgen har vært travel for Oslo-politiet. Foto fra Grünerløkka hvor en 28 år gammel svensk statsborger lørdag kveld varslet om at han hadde drept en annen mann. Foto: NTB scanpix. Les mer Lukk

I løpet av helgen er det meldt om to drap og flere knivstikkinger i Oslo. Politiet er fortsatt på jakt etter spor etter personen som knivstakk og var nær ved å drepe en taxisjåfør (35).

Natt til lørdag ble sjåføren livstruende skadd da han ble knivstukket i drosjen sin. Etter en periode i koma våknet mannen søndag formiddag, og tilstanden hans skal nå være stabil, melder politiet.

– Vi har foreløpig ingen mistenkte, men vi har mange interessante opplysninger i saken som gjør at vi har stor tro på at vi skal finne gjerningsmannen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til NTB.

Les også: Ingen pågrepet etter drapsforsøk på drosjesjåfør

Blant annet skal et vitne ha sett en mann løpe bort fra stedet. Politiet håpet søndag å få snakke med drosjesjåføren i løpet av dagen.

– Vi vet ennå ikke hva som har skjedd eller hvorfor det skjedde, sier Rohde.

Drap på Romsås

Litt senere natt til lørdag fikk politiet melding om at en kvinne hadde blitt skutt på Romsås. Det var hennes samboer som ringte AMK-sentralen.

Les også: Romsås-drapet: – Våpenet gikk av ved et uhell

Han fortalte at et våpen hadde gått av ved et uhell. Kvinnen ble erklært død på stedet av ambulansepersonell kort tid etter at samboeren varslet om hendelsen. Mannen er nå siktet for forsettlig drap.

– Det ble tatt fram et håndvåpen som gikk av ved et uhell. Årsaken til at våpenet ble tatt fram er uvisst, sier mannens forsvarer Arild Langenes til TV 2.

Mannen skal ha fått våpenet i gave for noen år siden. Våpenet var ikke registrert, og ifølge politiet har mannen heller ikke våpentillatelse.

Mannen ble avhørt lørdag, men politiet har foreløpig ikke spurt om han erkjenner straffskyld.

Drap på Grünerløkka

Lørdag kveld ringte en 28 år gammel svensk statsborger politiet og varslet om at han hadde drept en annen mann.

Les også: Drapssiktet på Grünerløkka ennå ikke avhørt

Drapet skjedde i 28-åringens leilighet på Grünerløkka. Han ble pågrepet utenfor leiligheten og siktet for forsettlig drap. Politiet har ingen vitner til drapet, og vet foreløpig verken hvem den drepte er, eller dødsårsaken. Mannen skal obduseres mandag.

28-åringen er lagt inn på psykiatrisk avdeling, og er derfor foreløpig ikke avhørt av politiet.

– Vi vil avhøre mannen når han er frisk nok til det, for å få vite hva som har skjedd og foranledningen til drapet, opplyser Rohde.

Flere knivstikkinger

Det skjedde også flere knivstikkinger i hovedstaden i helga. På Sinsen og Skøyen ble to personer angrepet og knivstukket natt til lørdag. De to ofrene ble ikke alvorlig skadd. Natt til søndag ble en mann stukket i halsen med en saks, og en annen mann ble knivstukket i armen. Heller ingen av disse betegnes som alvorlig skadd.

Hanne Kristin Rohde mener det er helt tilfeldig med så mange alvorlige hendelser på så kort tid.

– Erfaringsmessig får vi slike topper i kriminell aktivitet som kan fremstå som rystende og dramatisk, men vi kan også ha lange, rolige perioder. Her er det nok tilfeldigheter som slår inn, sier Rohde til NRK.