Politiet tror død jeger ble påkjørt

En elgjeger i 60-årene ble funnet hardt skadd langs veien på Skarnes i Hedmark lørdag. Mannen døde etter kort tid, og politiet tror han ble påkjørt.

Politiet ble varslet om funnet av en skadd person langs veien like ved Ullern skole klokka 8.25 lørdag morgen.

Det ble iverksatt livreddende tiltak på stedet, men etter kort tid ble mannen i begynnelsen av 60-årene erklært død, opplyser stasjonssjef Bjørn Berntsen ved Kongsvinger politistasjon.

De krimtekniske undersøkelsene på stedet ble avsluttet lørdag kveld, og politiet venter på en foreløpig obduksjonsrapport.

Bil eller elg

Både mannen og hunden hans var påført skader som får politiet til å anta at det dreier seg om en påkjørsel.

– Vår hovedteori er at dette dreier seg om en påkjørsel. Jeg hører andre antyder at det kan ha vært en elg som har angrepet ham, men vi har ingen annen teori enn at dette dreier seg om en bil som har kjørt på mannen, sier Berntsen til NTB.

Mannen i 60-årene var bosatt i området der han ble funnet. Han skulle ut på jakt da hendelsen skjedde. Ifølge lokalavisen Østlendingen skulle mannen møte sine jaktkamerater klokka 8. Da han ikke møtte opp, dro jaktkameratene ut for å lete etter ham.

Ingen vitner

Berntsen forteller at det er jaktkameratene som har spekulert på om han kan ha blitt angrepet av en elg ettersom det har blitt observert en elgku med en kalv i området.

Selv om politiet ikke har noen holdepunkter for dette, understreker han at folk tidligere er blitt alvorlig skadd i elgangrep.

– Vi har ingen vitner til selve hendelsen, sier Berntsen.

Gjennom lørdagen har politiet foretatt en rundspørring i området og avhørt flere personer, uten at det har tilført saken noe nytt.

Stasjonssjefen ber eventuelle vitner om å ta kontakt. De er spesielt interessert i opplysninger fra folk som kan ha observert noe på veien som går fra E16 og forbi Ullern, skole i tidsrommet mellom klokken 7 og 8.10 lørdag morgen.