Armstrong: – Det har vært et par tøffe uker

Lance Armstrong er ute i hardt vær for tiden. Foto: Anthony Bolante / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Lance Armstrong innrømmer at han har vært igjennom noen tøffe uker.

Den hardt pressede syklisten er sitert i avisen Austin American-Statesman etter at han snakket i et veldedighetsarrangement for stiftelsen Livestrong i hjemstaten Texas natt til lørdag norsk tid.

– Det har vært noen interessante uker, og det har vært vanskelig uker for meg, for min familie, for mine venner og for stiftelsen, sa Armstrong.

Les også: Den mest sofistikerte dopingen sporten har sett

Bakgrunnen er den omfattende rapporten til USAs Antidopingbyrå (USADA), der systematisk og organisert doping med Armstrong i sentrum beskrives i stor skala.

Armstrong risikerer å bli utestengt fra idretten på livstid, og han risikerer å bli fratatt alle sine sju sammenlagtseirer i Tour de France.

Siden rapporten kom har sponsorer rømt unna Armstrong, selv om flere av dem fortsatt vil støtte Livestrong, som kjemper for de kreftrammede.

Armstrong ønsker å fortsette arbeidet som støtter de kreftrammede. Stiftelsen arbeider for å overleve i en turbulent tid.

Les også: - Doping var eneste utvei

– Det handler om noe mer enn meg. Det er større enn noe enkeltmenneske. Oppdraget må absolutt fortsette. La oss ha en fortreffelig aften sammen, sa Armstrong til de oppmøtte støttespillerne på veldedighetsarrangementet.

Blant dem som møtte opp og viste sin støtte til Armstrong og Livestrong var skuespilleren Sean Penn.

Mandag har Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) varslet at de vil uttale seg om den over 1000 sider lange rapporten som forteller om det mest ekspansive dopingprogrammet verden noen gang har sett, ifølge USADA. (©NTB)