Pussy Riot-medlem tar sak til Europa-domstol

Dommen mot Pussy Riot-medlemmet Jekaterina Samutsevitsj (i midten) ble nylig gjort betinget, og 30-åringen ble løslatt fra fengsel. Nå har hun klaget sin sak inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Foto: Maksim Sjemetov / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Det løslatte medlemmet av den russiske punkgruppen Pussy Riot har brakt sin sak inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Jekaterina Samutsevitsj (30) mener Russland ikke har gitt henne en rettferdig rettssak og at hun har måttet sone under umenneskelige forhold.

– Dette er en foreløpig klage. En fullstendig klage vil foreligge i løpet av en måned eller to, sier hun.

Samutsevitsj mener at fengslingen av de tre punkrockerne var ulovlig og at deres rettigheter som tiltalte ikke ble ivaretatt under rettssaken.

30-åringen fikk nylig sin dom på to års fengsel gjort betinget av en ankedomstol. Dommene mot hennes to bandkolleger Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova på to års fengsel ble opprettholdt.

De tre ble dømt for å ha forstyrret offentlig ro og orden motivert av religiøst hat etter å ha fremført en sang med kritikk av president Vladimir Putin i en kirke i Moskva.