Forsøkte å rane bensinstasjon med propanbrenner

En mann i 20-årene forsøkte sent lørdag kveld å rane en Shell-stasjon på Høvik ved å true med en brennende propanbrenner. Ingen ble skadd i ransforsøket.

- En mann i 25-årsalderen kom inn på stasjonen, viftet med en flammepistol og ropte: «penger, penger». Det kom en flamme ut av ildpistolen i det ransmannen pekte på en pose han ville ha penger i.

- Ingen ble skadd og gjerningsmannen stakk av da han skjønte at alarmen var utløst. Det hele var over på få sekunder. Han fikk ikke med seg noe som helst, forteller operasjonsleder Per Ivar Iversen i Asker og Bærum politidistrikt.

Ildpistolen er mest sannsynlig en liten propanbrenner, ifølge politiet. Gjerningsmannen løp fra stedet til fots etter ransforsøket, som ble meldt klokken 22.41 lørdag kveld.

Ifølge politiet hadde han trolig en ventende bil stående et stykke unna. Politiet i Asker og Bærum fikk assistanse fra Oslo og sperret av E18, men ingen er pågrepet i saken. Det ble også søkt med hund uten resultat.

Den mistenkte skal ifølge vitneforklaringene være cirka 23 til 25 år, han var mørk, trolig ikke norsk, og var maskert med to skjerf over ansiktet, et rødt og et blåsvart. Han hadde på seg svart jakke og mørk bukse under ransforsøket.

Politiet har sikret seg videoopptakene fra stasjonen. De vil bli gjennomgått mandag. Politiet ber også om vitneobservasjoner fra stedet mellom 22 og 23 lørdag kveld.

Les også:

3.246 personer er etterlyst av Oslo-politiet

Reiseguide advarer mot høy kriminalitet i Oslo

Nær én av tre ran i Norge skjer her

Les flere nyheter