Ber Kripos om hjelp i bortføringssaker

Politiet på Romerike ber nå Kripos om hjelp for å se om bortføringssakene på Romerike har en sammenheng med lignende saker på Østlandet.

Etter to bortføringsforsøk av unge jenter på Romerike i forrige uke har politiet fått melding om ytterligere tre lignende episoder på Østlandet. Ingen er pågrepet i noen av sakene Nå ber politiet på Romerike om hjelp fra Kripos for å se om det er en sammenheng mellom episodene, skriver Romerikes Blad.

– Politiet på Romerike undersøker om det er en sammenheng mellom episodene her i distriktet. I tillegg ber vi nå om hjelp av Kripos til å vurdere eventuelle sammenhenger mellom episodene på Romerike og andre saker. Kripos vil også kunne vurdere sakene opp mot potensielle moduskandidater, opplyser politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt.

* Torsdag 20. september skal en 13 år gammel jente ha blitt overfalt av en mann og forsøkt dratt inn i en bil i Eidsvoll.

* Fredag 21. september skal en 15 år gammel jente ha blitt forsøkt dratt inn i en bil ved gamle Øvre Dalen skole i Gan i Fet kommune

* Fredag 21. september skal to unge kvinner i Drammen ha blitt utsatt for bortføringsforsøk. Disse jentene er imidlertid en del eldre enn de andre, henholdsvis 19 og 20 år.

*Fredag 28. september skal en 11 år gammel jente ha blitt forsøkt lokket inn i bil på Emma Hjort i Bærum.

Les flere nyheter