Frp vil lempe på boligkrav

Frp og Siv Jensen vil lempe på krav og reguleringer som gjør at boliger blir ekstra dyre å bygge. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Les mer Lukk

Frp vil lempe på krav og reguleringer som gjør at boliger blir ekstra dyre å bygge. Partiet vil også redusere fylkesmannens og fylkeskommunenes innsigelsesrett.

– Nå er boligdebatten helt fragmentert. Det er ingen som tar et helhetlig ansvar. Dermed vil dagens situasjon fortsette. Det vil skape store utfordringer, spesielt for unge i etableringsfasen, sier Frp-leder Siv Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også: Frp vil kaste ut asylsøkere før sakene er avgjort

Frp-lederen etterlyser en egen stortingsmelding om boligpolitikken. Hun lanserer samtidig flere Frp-forslag som etter hennes mening vil hjelpe på situasjonen.

– Vi må redusere fylkesmannens og fylkeskommunens innsigelsesrett i byggesaker. I dag kommer det veldig mange innsigelser. Det bidrar til trenering og økte kostnader fordi man må justere planer, sier Jensen.

– Videre må vi fjerne dokumentavgiften som må betales når boliger kjøpes, sier Jensen og viser til at staten tar inn nær sju milliarder kroner i en slik flytteskatt.

– Staten trenger ikke disse pengene og har egentlig ikke noe arbeid med boligtransaksjoner, sier hun.

Les også: Høyre og Frp enige om å fjerne formuesskatt

Når det gjelder såkalt universell utforming av boliger, er Frp for.

– Vi er for det, særlig for boliger av en viss størrelse. Men det er meningsløst å ha det kravet til leiligheter under 55 kvadratmeter, først og fremst fordi det ikke vil være egnet bolig for en rullestolbruker. Entreprenører og utbyggere sier at kravet om universell utforming øker prisen for små leiligheter med flere hundre tusen kroner, sier Jensen.

Les også:

KrF-velgerne går mot Frp-flørt

SV og Venstre under sperregrensen

Jensen: - Regjeringen trenger en ny kultur

Les flere nyheter