3.246 personer er etterlyst av Oslo-politiet

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet i hovedstaden jakter på hele 3.246 personer i forbindelse med kriminalsaker. Drap, drapsforsøk, voldtekt, bortføring og ran er blant forbrytelsene.

– Tallene endrer seg hver dag, men vi har nå 3.246 personer vi etterlyser. Vi aner ikke hvor de er. De kan være i Oslo, andre steder i landet, eller i utlandet, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon i Oslo til Dagbladet.

De ettersøkte utgjør en variert gruppe, og har det til felles at politiet vil ha tak i dem i forbindelse med kriminalsaker eller mulige kriminalsaker.

– Det er hele spekteret, fra folk som er savnet, forkynninger av stevninger og vitner som ikke vil møte, til drap og drapsforsøk. Mange oppgir adresser som de ikke bruker som reell bostedsadresse. De gjør alt for å skjule seg, det er et kjempeproblem. Vi kommer gjerne over dem i trafikkontroller eller pågriper dem for nye straffbare forhold, sier Stølen.

I hele Norge er det til sammen rundt 7.000 etterlyste personer. Ettersøkte personer som man vet befinner seg i utlandet, og som etterlyses via Interpol, har Kripos ansvaret for.

Les også:

Denne mannen er etterlyst av politiet

Savnede Megan (15) har blitt funnet

To politikvinner drept i England

Les flere nyheter