Wenger vil måle tittelsjansen mot Chelsea

Arsenal har startet sesongen godt. Arsène Wenger håper lørdagens toppkamp mot Chelsea gir ham svarene han vil ha. Foto: Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Arsène Wenger tror lørdagens London-derby mot Chelsea kan gi en indikasjon på Arsenals muligheter til å jakte gull i engelsk eliteserie.

Chelsea topper ligaen etter fem serierunder. Denne uken har rasismesaken mot John Terry tatt mye oppmerksomhet, men Wenger mener at Arsenal må konsentrere seg om seg selv.

Laget spilte uavgjort mot Manchester City sist og har slått Liverpool 2-0 borte. Lørdagens kamp blir den første store testen på eget gress.

– Vi har spilt kun én stor kamp denne sesongen, og vi fikk litt tro på oss selv mot City. Å gjøre det bra hjemme mot de store lagene vil ha stor innvirkning på tittelsjansene våre. Vi har en stor oppgave foran oss, men det handler om standhaftighet og å være effektive i slike kamper, sa Wenger torsdag.

Han kan glede seg over å ha kaptein Thomas Vermaelen tilbake, mens også Bacary Sagna og Jack Wilshere er i full trening. Lørdagens kamp kommer for tidlig for de to sistnevnte.

City vil snu trenden

Tittelforsvarer City viser tidvis klasse, men sliter med formen. De fire siste kampene, alle turneringer inkludert, har endt uten seier. Lørdag venter en stri bortekamp mot John Arne Riises og Brede Hangelands Fulham.

Hjemmelaget har åpnet serien sterkt og har scoret 12 mål på fem kamper. City-forsvarer Kolo Touré mener det er på tide å stenge av defensivt:

– Om du vil vinne Premier League, må du holde målet rent. Vi har ikke klart det så langt, og det er definitivt noe vi må jobbe med sammen med manageren.

Hodebry for Fergie

Tottenham har heller ikke hatt noen god start, men har vunnet de to siste seriekampene. Søndagens kamp mot Manchester United på Old Trafford blir sesongens tøffeste så langt.

United-stjernen Wayne Rooney er endelig klar for ligaspill igjen, men som vanlig har manager Alex Ferguson problemer i forsvaret. Nemanja Vidic, Chris Smalling og Phil Jones er alle langtidsskadde. De to andre stopperalternativene med en viss erfaring – Rio Ferdinand og Jonny Evans – har også hatt trøbbel nylig.

For Spurs er det godt nytt at Gareth Bale er frisk etter sykdom, mens William Gallas og Sandro har fått hvile og kan få plass i startelleveren.

Rodgers føler seg snytt

I Liverpool håper manager Brendan Rodgers å endelig ta sin første ligaseier med de helrøde. Hans menn får prøve seg borte mot Alexander Tettey og Norwich, som heller ikke har vunnet så langt på fem forsøk i serien.

Forrige helg ga et bittert 1-2-tap for Manchester United i en kamp der Liverpool følte seg dårlig behandlet av Mark Halsey. Dommeren viste ut Jonjo Shelvey og ga gjestene en omdiskutert straffe. Rodgers mener Liverpool er blitt fradømt seiersmulighetene i sesongstarten.

– Jeg er bekymret over at vi ikke har fått noen form for velvilje av dommerne. Det er det vi ønsker, bare en liten bit hell når det kommer til avgjørelser. Det er så mange som går imot oss, sa Rodgers og opplyste om at han har tatt en prat med dommersjef Mike Riley.

Les også:

Solbakken fikk juling

Romantikken blomstrer i Fifa 13

Les flere nyheter