Facebook: – Vi legger ikke ut private meldinger

Facebook tilbakeviser at private meldinger havner på veggen. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Facebook prøver å berolige brukerne sine etter rykter om at selskapet legger ut folks private meldinger. Ryktene skyldes misforståelser, sier selskapet.

Etter at Facebook nå har tvunget alle brukerne sine til å benytte den såkalte tidslinjen, nettstedets nye layout, strømmer det inn meldinger om folk som mener at private beskjeder fra innboksen deres er lagt ut.

I realiteten dreier det seg om gamle, åpne «vegg-til-vegg-samtaler» mellom venner.

– Alt dette er en misforståelse. Vårt nye format kan føre til at folk tror at det er private meldinger. Disse meldingene har alltid vært der, men innføringen av tidslinjen har ført til at de er lettere tilgjengelige, sier Facebooks pressekontakt i Norden, Frida Löwengren, til VG.

Les også: 16-åring inviterte 30.000 på fest

Øyvind Solstad, som er ansvarlig for sosiale medier i avisen, sier dette henger igjen fra Facebooks gamle system for å utveksle beskjeder – i full offentlighet mellom venner.

– De hadde en «vegg-til-vegg»-funksjon. Det betydde at når noen skrev en hilsen eller lenket til noe på veggen din, så svarte du på den andres vegg. Dette ble vist som en samtale, selv om det egentlig var en rad med meldinger på hverandres vegger, forklarer han. Solstad tror dette formatet kan ha bidratt til at meldingene ble oppfattet som mer private enn de faktisk var og at folk derfor skrev personlige ting, selv om dette altså kunne leses av alle.

Selv har han ikke sett ett eneste bevis på at noen faktisk har fått meldinger fra den private innboksen lagt ut, og han mener situasjonen som nå har oppstått, er «litt som en storm i et vannglass».

Les også: Oppdaterte facebook mens han holdt gissel

Dette bildet har over 345 000 "likes" på Facebook

Facebook vil ha deg til å melde donor-status

Facebook stenger deg ute om du har et «rart» navn

Les flere nyheter