Tre fulle menn drepte kalv og spiste den på nachspiel

Tre menn i 20-årsalderen innrømmer at de stjal en kalv, slaktet den og spiste den på et nachspiel på Jørpeland i Rogaland. Nattmaten smakte ikke godt og kan koste dem flere tusen kroner hver.

Innrømmelsen ble kjent onsdag. Da var det gått noen uker siden en kalv forsvant fra beite på et jorde på Jørpeland, skriver lokalavisen Strandbuen.

– I fyllerøret fant mennene ut at de ville ha seg litt mat. Da tenkte de at det var smart å ta en kalv som gikk ute og beitet, sier lensmann Oddbjørn Næss i Strand og Forsand til NRK.

En av de tre mennene tok med seg et våpen som han skjøt kalven med. Etter at kalven var død, slaktet de den og tilberedte den.

– I etterkant har de fortalt at maten ikke smakte noe særlig godt heller, så det var på ingen måte en vellykket tur de hadde over heia, sier Næss.

Kalvetyvene kan vente seg en samlet straffereaksjon på 7.000-8.000 kroner. I tillegg risikerer de å måtte betale erstatning til bonden.

– Det er utrolig vondt og trist at dyr ikke får gå i fred, sier bonde Paul Tore Barkve til VG Nett.

Bondelaget i Strand anbefaler folk å kjøpe kjøtt i butikken.

– Jeg mener det er flott med kreativ ungdom, men det får være grenser. De kan heller dra seg ut på rådyrjakt. Vi har nok av rådyr her, sier Bondelagets formann Jarle Ravnås, som har følgende mattips: Kjøttet må først henge til modning en god stund.

– Jeg regner med at disse tre har fått en skikkelig magesjau, det håper jeg, sier han.

Les om andre uheldige episoder med berusede personer involvert:

Fulle pingvintyver fikk sin straff

Tente på uteligger

Kastet flaske, fikk lusing av judo-vinner

Bussjåfør angrep kvinne og bet ansiktet hennes

Ødela maleri til 200 millioner med rumpa

Pågrep kvinnelig naken-jogger

Naken mann ramponerte naboleilighet

Les flere nyheter