Holm for dyr og «fra en annen planet»

BLÅVEIS: Cecilia Brækhus skal slappe av et par uker etter seieren mot Anne-Sophie Mathis, men snart starter jakten på nye motstandere og titler. (Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix) Les mer Lukk

Ingenting tyder på at det blir noen storkamp mellom Holly Holm og Cecilia Brækhus med det første. I Sauerland anser man den amerikanske jenta for å være for dyr.

– Dersom Holm skal bokse utenfor hjembyen sin, forlanger hun sju ganger så høyt honorar som vil være normalt. Det er utrolig vanskelig å forhandle med amerikanerne, så vi får se hva som skjer, sier matchmaker i Sauerland-stallen Hagen Doering til NTB.

Han var utrolig fornøyd med Brækhus' prestasjon i Arena Nord lørdag kveld. Der fikk hun bevist at hun er et lite hakk bedre enn franske Anne-Sophie Mathis, og både Mathis selv og de fleste bokseekspertene NTB var i kontakt med etter kampen, var klare på at Brækhus nå kan kalle seg verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse.

Den eneste som kan gjøre henne rangen stridig er amerikanske Holly Holm, som har tapt og vunnet mot Mathis, men seieren hennes tidligere i sommer er svært omstridt.

– Du kommer til å slå Holm, for du er en mye bedre bokser, sa Mathis til Brækhus like etter kampen i Arena Nord lørdag. I lørdagens kamp virket en heltent Brækhus uovervinnelig.

Les også: Alt om den høydramatiske kampen - runde for runde

– Holm kan bare komme

– Cecilia bokset som en virkelig mester. Hun viste at hun er verdens beste uansett vektklasse, så nå kan de bare komme med Holly Holm, hvis de tør, sa en smilende Nisse Sauerland på pressekonferansen etter kampen. Han var høyt oppe etter den flotte kampen og enda flottere seieren.

Brækhus gjorde til skamme alle forhåndstips om at hun ville få problemer med slagmaskinen Mathis. Den norske verdensmesteren framsto som en helt komplett bokser og fulgte planen sin til punkt og prikke. Dermed kom aldri Mathis i gang med sluggingen sin, og det var den franske jenta som var på knockoutens rand, ikke Brækhus.

Les også: - Hun forsøkte å psyke meg ut

– Nå må Cecilia først og fremst kose seg etter denne fantastiske seieren. Hun må nyte å være verdens beste. Det er ikke bare noe jeg sier, for det er et faktum. Etter noen hviledager må vi legge en ny plan og se hva vi går for i tiden som kommer, sa Nisse Sauerland til NTB.

– Det er helt på det rene at Holly Holm er der ute et sted. Det er også Hannah Gabriel, den best rankede i lettvekt (klassen over Brækhus). Tyske Christina Hammer, som bokser i mellomvekt, kan også være en aktuell motstander. Det er mange å velge i, så det er ingen krise dersom det ikke blir Holm.

Les også: - Karrieren hennes kunne vært over

Tidlig neste år

Sauerland-sjefen sier at det mest sannsynlige er at Brækhus bokser sin neste kamp tidlig neste år, kanskje i løpet av januar.

– Kan en kamp mot Holm være aktuell da, for det er jo en slik kamp folk vil se?

– Vi vil se på alle muligheter, men det jeg kan si er at det virker som folkene rundt Holly Holm er fra en annen planet. Jeg har aldri snakket direkte med dem, men jeg har jo registrert det meste av det de har sagt og gjort, sier Sauerland.

– I en kamp mot Holm er jeg overbevist om at Cecilia vil vinne, så det er klart vi kommer til å gå for en slik kamp, men når er det umulig å si noe om.

Les også: Fikk full jubel av nordmenn i Fredrikshavn

Han sier også at det er Brækhus som er i førersetet.

– Hun er tredobbelt verdensmester (WBA, WBC og WBO) i weltervekt, så hun bestemmer, sa Sauerland.

Brækhus selv er ikke helt fremmed for å reise til USA og møte Holm, men hun vil nok heller at kampen skal gå i boksesportens Mekka, Las Vegas, enn i Holms hjemby Albuquerque, og det ble da også fleipet litt om en Las Vegas-tur etter at Mathis-kampen var vunnet lørdag kveld.

Først skal Bækhus ha 14 dager fri fra trening og boksing. Hun skal være med på Oktoberfest i München, og hun skal være med på å gi ut bok samt delta i TV-aksjonen. I løpet av kort tid skal hun også i kontraktsforhandlinger med Sauerland, og der bør hun ha gode kort på handa.

Les flere nyheter