- Helt ubeskrivelig

SEIRET: Cecilia Brækhus vant tittelkampen over Anne Sophie Mathis i lørdagens bokstevne i Frederikshavn. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix) Les mer Lukk

Cecilia Brækhus fikk tøff motstand av Anne-Sophie Mathis lørdag, men vant på poeng og forsvarte sine VM-titler i weltervekt.

Alle dommerne dømte kampen 97-93 i favør av den norske jenta, som styrte kampen i lange perioder og fortsatt er verdensmester i weltervekt hos WBA, WBC og WBO.

– Helt ubeskrivelig. Dette er den største dagen i mitt liv. Punktum, sa Brækhus da hun ble intervjuet i ringen av Viasat etterpå.

Brækhus utnyttet hurtigheten og teknikken sin og lot ikke sluggeren Mathis komme til med sine fryktelige slag. Det var en fartsfylt og tøff kamp, men det ble fort klart at det gikk mot norsk seier.

Brækhus ble aldri med på slåssingen til Mathis. Hun brukte hodet og bokset fornuftig. Hele tiden var hun livsfarlig for den franske jenta med sine kontringer. Det gjorde at Mathis aldri fikk noen fordel av sin større rekkevidde.

- Dette er bare begynnelsen

Tydelig rørt med det norske flagget omkring seg var det en tydelig lettet Brækhus som pratet med pressen etter seieren.

– Jeg viste at jeg er den beste i verden. Nå starter jakten på flere belter. Dette er bare begynnelsen, sa Brækhus, som innehar mesterbeltet i tre forbund i weltervekt.

Proffen fra Bergen var utrolig glad etter seieren. Hun var også veldig sliten etter ti runder i ringen.

– Jeg er helt overveldet. Jeg var så konsentrert, og det var knalltøft. Jeg har ikke ord. Jeg har jobbet dag og natt i ti dager. Jeg møtte en kjempesterk bokser, men visste at jeg kunne slå henne, sa Brækhus.Nå er hun langt på vei til også å kunne kalle seg verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse. En kamp mot amerikanske Holly Holm gjenstår før hun kan smykke seg med den uoffisielle tittelen.

Les også: - Blir hun knocket kan karrieren være over

Kampen - runde for runde

1. runde:

Forsiktig start. Begge danset rundt hverandre. Mathis forsøkte et utfall, Brækhus blokkerte fint. Brækhus fikk inn en treffer, men det endte i omfavnelse. Mathis kom tilbake og traff, men Brækhus fikk også inn treffere. Runden avsluttet med utfall fra begge, men uten treffere. En fartsfylt runde. 10-9 til Brækhus.

2. runde:

Mathis ruste inn i annen runde. Brøkhus gled fint unna og danset vekk. Mathis mer aggressiv, men Brækhus fikk inn en høyre, men ble samtidig drevet tilbake mot hjørnet. Slagveksling der begge traff. Brækhus måtte trekke seg litt bakover etter massivt og tungt angrep fra Mathis, men også verdensmesteren fikk inn treffere og forstyrret Mathis. Jevn runde, 10-10.

3. runde:

Brækhus med to fine treff i åpningssekundene. Mathis slo tilbake, og Brækhus fikk tilsnakk for holding. Brækhus brukte tempoet og det raske fotarbeidet og kjørte på med kontringer, som var effektive. Mathis gikk framover i sluggerstil, men fikk ikke noe overtak. 10-9 til Brækhus.

4. runde:

Brækhus traff med sitt første utfall, men fikk seg en i retur. Mathis bommet med svingslagene sine, Brækhus traff, men ble også truffet, selv om hun unnvek godt. Mathis farlig hele tiden, men måtte åpne seg for å komme til. Brækhus utnyttet det i kontringene sine. Brækhus traff bra i avslutningen av runden. Mathis gikk etter henne og yppet seg etter at gongongen var gått. 10-9 til Brækhus.

5. runde:

Mathis traff i hanskene flere ganger. Brækhus danset fint unna og kontret flott. Fikk også inn treffere. Var med på slagvekslinger, men trakk seg fint unna. Snublet og måtte en tur i kanvasen. Mathis traff med en kombinasjon i sluttsekundene. 10-10.

Les også: Norske boksetilhengere strømmer til Fredrikshavn

6. runde:

Dansing innledningsvis, så et utfall fra Mathis. Hun traff, men Brækhus kontret fint. Den norske jenta lot ikke Mathis få noen fordel av sin større rekkevidde, og Mathis var tydelig litt frustrert. Brækhus traff med et par gode kombinasjoner, og Mathis svarte med å slå i lufta. Verdensmesteren styrte mot slutten og hadde kontrollen. 10-9

7. runde:

Mathis ruste inn, og Brækhus slo godt tilbake. Mathis fikk inn noen ufarlige treffere, og det ble mye infight. Brækhus lot aldri Mathis få fred til å komme i gang med boksingen sin. Det ble litt klenging. Brækhus traff godt flere ganger. Etter en liten misforståelse traff Mathis også mot slutten, men heller ikke det var noen farlig treffer. 10-9 til Brækhus.

8. runde:

Mathis løp på og både bommet og traff hanskene. Mathis drev Brækhus litt rundt i ringen og traff. Brækhus klengte seg på henne. Mer dansing, litt klenging og slagvekslinger uten effekt. Brækhus traff med en høyre, men fikk også en tilbake. Begge traff mot slutten. 9-10 til Mathis.

9. runde:

God Brækhus-start. Hun slo fra seg og traff, danset og kontret og tok poeng. Traff både med venstre og høyre. Mye av lufta var gått ut av den franske utfordreren. Klenging. Mathis stupte fram, men gikk på en kontring. Brækhus traff med flere slag, men fikk lite tilbake. Runden avsluttet med infight og litt klenging. 10-9 til Brækhus.

10. runde:

Mathis gikk knallhardt ut, men fikk treffere tilbake. Brækhus ville ikke gi fra seg kontrollen og kjempet seg tilbake. Brukte fotarbeidet og hurtigheten, kontret flott og traff. Holdt Mathis på avstand. Begge slitne. Brækhus avsluttet med stil og vant den siste runden. 10-9.

Cecilia Brækhus beholdt alle de tre mesterbeltene sine og er fortsatt ubeseiret som profesjonell etter 21 kamper.

Les også:

Brækhus forsvarte VM-titlene

«Knockoutloven» stopper Brækhus på hjemmebane

Les flere nyheter