Minister lover dusør til den som tar livet av filmskaper

SINNE: Den antiislamske filmen «Innocence of Muslims» har ført til omfattende demonstrasjoner i Pakistan og andre muslimske land. (Foto: Reuters) Les mer Lukk

En pakistansk minister lover 100.000 dollar i belønning til den som kan sørge for å ta livet av mannen bak den antiislamske filmen «Innocence of Muslims».

Beløpet tilsvarer nesten 600.000 kroner.

Filmen, som håner muslimenes viktigste profet Muhammed, er produsert i USA og har skapt voldsomme reaksjoner i muslimske land.

– Jeg kunngjør i dag at hvis noen vil drepe denne gudsbespotteren som har misbrukt den hellige profeten, vil jeg gi den personen en belønning på 100.000 dollar, sa jernbaneminister Ghulam Ahmed Bilour lørdag.

Inviterte al-Qaida

Han inviterte også fundamentalistene i Taliban og terrornettverket al-Qaida til å delta i den «edle gjerningen».

Nakoula Basseley Nakoula (55) ble for vel en uke siden avslørt som mannen bak filmen. Den 55 år gamle koptiske egypteren, som har vært dømt for bedrageri, har innrømmet at han arbeidet med filmen. Han ble avhørt av politiet før han gikk under jorda med sin familie.

I den amatørmessige filmen fremstilles profeten som en blodtørstig skjørtejeger. Etter at den for alvor ble kjent i muslimske land for et par uker siden, ble amerikanske ambassader stormet i Tunisia, Sudan og Jemen. Også i land som Libanon og Egypt ble det gjennomført voldelige antiamerikanske demonstrasjoner. I Libya ble den amerikanske ambassadøren drept i et angrep mot USAs konsulat i byen Benghazi. Angrepet skjedde mens det pågikk en demonstrasjon mot filmen utenfor konsulatet.

Les også: YouTube nekter å fjerne antiislamsk video

- Vi tørster etter hevn

Under fredagens demonstrasjon utenfor USAs ambassade i Oslo hyllet en gruppe radikale muslimer blant annet Osama bin Laden.

Gruppen på omlag 150 muslimer kaller seg «Profetenes Ummah», der Arfan Bhatti er en av lederne.

– Vi er mange som tørster etter å ta hevn, både unge, gamle og kvinner, sa en av appellantene utenfor ambassaden.

Samtidig demonstrerte flere tusen muslimer rolig på Youngstorget i Oslo, mot publiseringen av filmen.

Les også:

Ledende muslimer advarer mot globale ettervirkninger

Nye voldsomme protester mot islam-filmen

Les flere nyheter