Kampklar Jensen vil vise velgerne forskjellene

KAMPKLAR: Frp-leder Siv Jensen talte lørdag under partiets strategikonferanse, der planene legges før stortingsvalget neste år. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

En kampklar Siv Jensen kaller forholdet til potensielle regjeringspartnere kjærlig, men Frp legger samtidig alle venner bak seg i krigen om velgerne.

– Man må ikke tro at endringene kommer av seg selv bare ved et regjeringsskifte. Det er min og Fremskrittspartiets jobb i året som kommer, å vise fram forskjellene, samtidig som vi har en kjærlig relasjon til våre foretrukne samarbeidspartnere, sier Siv Jensen til NTB.

Hun har nettopp avsluttet sin tale på Quality Hotel i Tønsberg på partiets første av i alt fire strategikonferanser foran stortingsvalget neste år. Jensen begynner å merke trykket av et stortingsvalg som bare er snaue tolv måneder unna, og derfor var hun veldig opptatt av å understreke hvem som er partiets foretrukne samarbeidspartnere og at Frp faktisk har en ambisjon om å få til et regjeringsskifte.

– Nettopp fordi det er fire partier som har avklart sin vilje til å samarbeide, så er det også viktig å snakke om hva de skal gjøre. Ja, det er mange ting vi er enige om, mange ting hvor vi trekker i samme retning. Men det er også en del ting de fire partiene er uenige om, presiserer Frp-lederen.

Les også: Krf-velgerne går mot Frp-flørt

– Grunnleggende usosialt

Jensen sier blir det ekstremt viktig de neste månedene å vise velgerne at det ikke er likegyldig om stemmene ender opp hos de siste månedenes meningsmålingsvinner Høyre eller Jensens eget parti.

Flere kommentarer og medier antyder at Høyre beveger seg mot sentrum. Utkastet til nytt partiprogram hvor Erna Solbergs parti ikke kan love at avgiftsnivået i Norge skal reduseres, har fått Siv Jensen til å tenne på alle plugger.

– Det er sett med våre øyne helt grunnleggende usosialt og vil først og fremst ramme de med lavere og midlere inntekter, sier Jensen.

– Fremskrittspartiet har slåss i 40 år for å få ned dokumentavgiften. Nå vil Høyre frede den. Det er et opplagt eksempel på at det spiller en rolle om det er vi eller Høyre som får gjennomslag. Vi er ikke skuffet over Høyre, vi er kampklare, sier hun.

Ved å tørre å peke på alle forskjellene hver bidige dag, vil også velgerne strømme til Frp. Og vind i seilene på meningsmålingene skal foredles til et godt valgresultat.

Les også: Jensen: - Regjeringen trenger en ny kultur

Varsler helseoppvask

Siv Jensen ramset opp alle partiets tradisjonelle kampsaker i Tønsberg lørdag og la ikke fingrene imellom når hun tok for seg Jonas Gahr Støres blytunge utfordringer som landets nye helseminister.

Det hjelper lite å bytte statsråd hvis man ikke også bytter politikk, mener Jensen og sier Støre nå må rydde opp i helsebyråkratiet ved å legge ned de regionale helseforetakene.

– Det er et gigantisk pengesluk som ikke behandler et eneste problem, men som derimot gir mye byråkrati. Han bør opprette en uavhengig kommisjon som snur alle steinene så vi får en felles oppfatning av utfordringene. Da kan vi kanskje også bli enige om virkemidlene, sier hun og gjentar kravet om strakstiltak i statsbudsjettet.

Les også:

Dette drømmer Siv Jensen om

FrP krever frihetsreform

FrP-Siv stadig sikrere på regjeringsskifte

Les flere nyheter