Sigrid-saken:

Drapssiktet 64-åring blir ikke løslatt

Your browser doesn't support HTML5 video.

- Politiet famler i blinde
Den siktede 64-åringen i Sigrid-saken må fortsette varetektstiden i isolasjon. Det bestemte Oslo tingrett torsdag.

Politiet fikk dermed ønsket sitt, om to ukers forlenget isolasjon for de som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, oppfylt.

37-åringen, som er den andre siktede, aksepterte dette, og saken mot ham gikk som kontorforretning.

- Fullstendig irrellevant

I torsdagens kjennelse påpeker Oslo tingrett at teorien om at Sigrid ble utsatt for en bilulykke ikke er styrket, ettersom det fremdeles ikke foreligger noen endelig obduksjonsrapport som kan si noe sikkert om dødsårsaken.

«Slik saken er opplyst finner retten det fremdeles mest sannsynlig at det ikke dreier seg om noen trafikkulykke, men om et forsettlig drap».

Les også: 37-åring skjønner ikke at han er siktet

64-åringen mener han sov da hun forsvant – enten i bilen sin ved Schibsteds trykkeri i Nydalen, eller i kontorlokalene som han leide på Ensjø, og som politiet har ransaket. Dette mener retten er irrelevant.

«Forsvinningstidspunktet er imidlertid ikke nødvendigvis identisk med drapstidspunktet, slik at spørsmålet om alibi ikke kan sees å ha stor betydning for mistankespørsmålet knyttet til drapssiktelsen».

Les også: - En vakker avslutning på en vond sak

Famler i blinde

64-åringens forsvarere sa etter møtet at det ikke er lagt fram noen bevis som styrker mistanken mot deres klient.

– Men dersom retten finner at det er skjellig grunn til mistanke, så vil han samtykke i å sitte isolert, sier forsvarer Aase Karine Sigmond, som forteller at de mener at vilkårene for å holde noen fengslet ikke er oppfylt i dette tilfelle.

– Men hvis retten er av motsatt oppfatning så vil det være naturlig at han sitter isolert, sier Sigmond.

– Vi oppfatter at politiet famler litt i blinde. Det er ikke noen ytterligere mistanke mot vår klient når det gjelder siktelsen, sa Heidi Ysen etter fengslingsmøtet.

Politiadvokat Cecilie Gulnes er ikke enig og sier saken er komplisert.

– Den er komplisert i den forstand at den strekker seg over flere uker, og at hun ble funnet et annet sted enn der hun forsvant. Det gjør etterforskningen mer komplisert. Vi har sikret oss mye og har et godt grunnlag å jobbe videre med, sier Gulnes til NTB.

Les også: Politiet mener flere vet noe i drapssaken

Politiadvokaten sier de fortsatt ikke har full oversikt over hvem som vet hva i saken.

– Vi tror det er folk der ute som har informasjon av betydning for etterforskningen. Vi kan heller ikke utelukke at det er flere gjerningsmenn, sier Gulnes.

Les også: Krever siktet 64-åring løslatt

Nye ting dukker opp

– Vi mener det er skjellig grunn til mistanke om at Sigrid er utsatt for ett drap, og ikke at hun er død som følge av en ulykke. Vi tror ikke at hun døde som følge av en bilulykke på forsvinningsstedet, sier Gulnes.

64-åringens forsvarere mener bevisene som er presentert svekker mistanken mot mannen, og bygger opp under de forklaringene mannen har gjort gjennom 40 timers avhør.

Les også: - Skjønner at enkelte reagerer på Twitter-utbruddet til Rohde

– Det er en pågående etterforskning så det er stadig nye ting som dukker opp, men vi mener at dette ikke er av betydning for vår klient, sier forsvareren.

Politiet mener det samlede bevisbildet mot de siktede er styrket, mens 64-åringens forsvarere mener det motsatte. At det er ulike oppfatninger er ikke unaturlig, sier politiadvokat Gulnes.

Les også: - 64-åringen vet ikke hvor han var da Sigrid forsvant

Venter på svar

På spørsmål om hvor langt politiet har kommet i å finne svaret på hva som skjedde med Sigrid, svarer politiadvokaten at det har kommet et lite stykke på vei, men fortsatt venter svar på omfattende undersøkelser og avhør som skal bidra til å gi svar på spørsmålene om hva som skjedde.

– Men det først og fremst den eller de som har tatt Sigrid som kan gi den hele og fulle forklaringen. Det er de som kan fortelle hva som skjedde med henne, sier Gulnes.

Les også:

Politiet vil vurdere psyken til Sigrid-siktet 37-åring

Siktet 64-åring nektet for alt i 10 timer langt avhør

Sigrid-saken: - Mistanken er styrket


Les flere saker her