Trailersjåfør hardt brannskadd i propaneksplosjon

En litauisk trailersjåfør er sendt til sykehus i Skien med brannskader over hele kroppen etter at en propanflaske eksploderte inne i førerhuset på vogntoget natt til torsdag.

Det litauiskregistrerte vogntoget sto parkert på en Esso-stasjon på Rugtvedt da det gikk galt, trolig i forbindelse med oppvarming av et kokeapparat. Politiet fikk melding om eksplosjonen like etter klokka 5.

– Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til stedet. Føreren av vogntoget var kraftig forbrent over hele kroppen og ble fraktet til sykehus i ambulanse. Førerhytta var nedsotet og det sto et kokeapparat med en liten propanbeholder like på utsiden av vogntoget, sier operasjonsleder Thomas Fredriksen i Telemark politidistrikt.

Han forteller at politiet ikke har snakket med føreren av vogntoget, og det var ingen vitner til det som skjedde.

– Det er derfor for tidlig å si noe om hendelsesforløpet. Det er ikke fare for flere eksplosjoner, og politiet jobber fortsatt på stedet, sier Fredriksen like før klokka 6.

AMK-sentralen melder at den litauiske mannen har 2. og 3. grads forbrenning over hele kroppen. Han er foreløpig under behandling ved sykehuset i Skien, men overflytting til et annet sykehus vurderes.

Les flere nyheter