Suu Kyi støtter slutt på sanksjoner mot Myanmar

USAs utenriksminister Hillary Clinton tok imot Myanmars opposisjonsleder Aung San Suu Kyi i Washington tirsdag. Foto: Jason Reed / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

USAs økonomiske sanksjoner var et nyttig verktøy for å legge press på Myanmars militærregime, men folket må nå få befeste demokratiet på egen hånd, mener Aung San Suu Kyi.

Myanmars demokratileder innledet tirsdag en to uker lang rundreise i USA, hvor hun fikk en varm mottakelse av utenriksminister Hillary Clinton.

Nobelprisvinneren advarer om at reformene bare er forbi «første hinder», men sa at hun støttet avgjørelsen om å løfte de internasjonale sanksjonene på Myanmar.

Les også: Flere enn 500 fanger fikk gå i Myanmar

– Det er fordi jeg tror vårt folk kan begynne å ta ansvar for sin egen skjebne, sa hun da hun besøkte det amerikanske Fredsinstituttet i Washington.

– Jeg synes ikke at vi burde være avhengige av amerikanske sanksjoner for å sikre fremdriften i vår demokratibevegelse. Vi er nødt til å jobbe med dette på egen hånd og det er mange andre måter USA kan hjelpe oss på, sa Suu Kyi.

Les også: - Rettsstaten viktigst for Myanmar

Hun utdypet ikke hvilke av de mange sanksjonene som Washington er i ferd med å utfase, hun ønsker fjernet.

Les flere nyheter her