Politiet vil ha judisiell observering av Sigrid-siktet

37-åringen har vært plaget av drapstanker, ifølge rapport. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Den 37 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 16-åringen Sigrid Giskegjerde Schjetne, har vært plaget av stemmer som blant annet oppfordrer ham til drap. Nå vil politiet begjære judisiell observasjon av mannen.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde som er leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, bekrefter overfor Dagsavisen at politiet ønsker 37-åringen judisielt observert.

– Politiets interesse for judisiell observasjon fram til i dag kan bare tolkes som tvil i forhold til drapssiktelsen. Men vi har ingen innvendinger mot at den gjennomføres, sier mannens forsvarer John Christian Elden til avisen.

Les også:

- Skjønner at enkelte reagerer på Twitter-utbruddet til Rohde

Nye undersøkelser i verkstedet

Stemmer

Ifølge Dagsavisen går det fram av en 23 sider lang rettspsykiatrisk erklæring fra 2007 at mannen i over ti år hadde vært plaget av stemmer i hodet, og at stemmene hadde kommandert ham til å gå ut og drepe eller slå ned tilfeldige personer. Rapporten ble laget i forbindelse med rettssaken der mannen ble dømt for å ha slått en kvinne med slegge eller jernstang i hodet.

De to rettspsykiaterne konkluderte den gang med at den nå drapssiktede sunnmøringen hadde en dyssosial, emosjonell personlighetsforstyrrelse og panikklidelse, men at han ikke var psykotisk eller utilregnelig. Dommen ble satt til to års fengsel, noe mange politikere i dag har reagert på og ment var en altfor lav straff for så grov vold.

Les også: Siktet vil gi nye opplysninger i Sigrid-saken

Lange avhør

Den 64 år gamle medsiktede satt mandag i nye lange avhør og føler seg fortsatt trygg på å bli sjekket ut av saken, opplyste forsvareren Aase Karin Sigmond til NTB mandag kveld.

Sigmond fikk mandag utlevert politiets etterforskningsmateriale, noe hun skal gå gjennom de nærmeste dagene før det skal tas en avgjørelse på om hun vil begjære klienten løslatt. 64-åringen, som nekter enhver befatning med drapet, skal i nytt avhør på fredag.

Også 37-åringen nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Sigrid Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo 5. august. 4. september ble hun funnet død i Oppegård kommune utenfor Oslo.

Judisiell observasjon: Etter straffeprosessloven § 167 kan retten beslutte at siktede kan innlegges til undersøkelse i psykiatrisk sykehus, dersom dette er nødvendig for å bedømme siktedes sinnstilstand.

Les også:

150 lette etter Sigird i hager og boder

Politiet foretok rekonstruksjon i Sigrid-saken

Les flere nyheter