Nei til Stortinget, men ikke til statsrådspost

NOK ER NOK: Ketil solvik-Olsen gir seg på Stortinget etter neste års valg. Årsaken oppgis å være familiesituasjonen. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Ketil Solvik-Olsen vil ikke binde seg til fire nye år på Stortinget etter valget neste år. Men med en statsrådspost vil saken stille seg helt annerledes.

Det er dermed en av Fremskrittspartiets mest profilerte og framstående representanter som hopper av politikken, trolig til fordel for en jobb i privat næringsliv. Rogalendingen oppgir familiære grunner til at han ikke vil binde seg til å sitte i en hektisk og tidkrevende jobb i Oslo, mens kona er i ferd med å avslutte sin spesialisering som lege.

– Man kommer til noen veikryss i livet, der man ikke alltid kan kjøre den veien man har planlagt. Vi må som familie ha en fleksibilitet i hverdagen som ikke lar seg forene med et verv som stortingsrepresentant, sier Ketil Solvik-Olsen til NTB.

Solvik-Olsen har to små barn og en kone som er lege. Både han og kona ønsker å holde alle yrkesmuligheter åpne når hun om to år er ferdig med spesialiseringen.

Finansminister?

– Men behovet for mer fleksibilitet enn et stortingsverv gir må vel bety at du svarer nei hvis du skulle bli spurt om å ta et verv som statsråd i en eventuell borgerlig regjering etter valget neste år?

– Nei, altså. Da ville vi nok måtte ta en diskusjon om prioriteringene skal endres. Å få sitte i en regjering er ikke en mulighet som kommer hver dag, sier han.

Som finanspolitisk talsmann for Frp er Solvik-Olsen en åpenbar kandidat til en post som finansminister i en eventuell blåblå regjering. Han har også betydelig fartstid som energipolitisk talsmann og ville trolig kunne gått rett inn i et verv som olje- og energiminister.

– Uansett anser jeg dette bare som en pause. Jeg har veldig lyst til å komme tilbake til politikken senere, sier han.

Les også: Solvik-Olsen mener de borgerlige ville håndtert 22. juli bedre

– Ingen kommentar

Frp-leder Siv Jensen avviser enhver form for spekulasjon rundt mulig regjeringssammensetning etter valget neste år, men poengterer at hun vil ha god nytte av Solvik-Olsen også i framtida.

– Han har uttrykkelig gitt beskjed om at dette ikke betyr at han trekker seg fra politikken. Det er jeg veldig glad for. Ketil vil være en ressursperson for Frp selv om han ikke vil være innvalgt på Stortinget, sier hun til NTB.

Solvik-Olsen har fortsatt et år igjen på Stortinget i inneværende periode og skal etter planen bidra for partiet under valgkampen. Han vil derfor stå lenger nede på listen.

– Jeg har forståelse for det valget Ketil har gjort. Det har ikke vært enkelt for ham, men jeg har stor forståelse for at han synes det var vanskelig å binde seg fram til 2017, gitt hans familiesituasjon, sier Siv Jensen.

Les også:

Enstemmig KrF-vedtak om å snakke med Frp

Frp-ansatt vedgår underslag i ungdomslag

Følg ABC Nyheter på Facebook

Les flere nyheter