Vier 38 sider til toppløs Kate

Catherine, hertuginnen av Cambridge, prins William, hertugen av Cambridge og prins Harry ved den olympiske stadion under åpningen av London-OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

Det italienske sladderbladet Chi offentliggjør mandag en spesialutgave med kornete toppløsbilder av prins Williams kone Catherine.

Fakta:  

* Det franske ukebladet Closer publiserte i fredagens nummer fem sider med toppløsbilder av britiske prins Williams kone Kate.

* Prins William gifter seg med Catherine (Kate) Middleton 29. april i fjor. Dronning Elizabeth har gitt paret tittelen hertug og hertuginne av Cambridge.

* Bildene skal ha blitt tatt da paret var på ferie i Frankrike tidligere denne måneden, mens Kate soler seg toppløs på en privat terrasse.

* Søndag opplyste det britiske hoffet at paret anmelder både fotografen som tok bildene og magasinet som publiserte dem.

* Det italienske sladrebladet Chi, som i liket med Closer eies av Silvio Berlusconis mediehus Mondadori, har mandag en spesialutgave hvor 18 paparazzibilder er brettet ut over hele 28 sider.* Også den irske avisen Irish Daily Star har trykt bildene.

(NTB)

Bladet eies av tidligere statsminister Silvio Berlusconis medieimperium.


«Dronningen er naken!» heter det i tittelen på forsiden av magasinet, som også viser tre av bildene det franske magasinet Closer ga ut forrige uke, melder AFP. Også dette magasinet eies av Berlusconis firma Mondadori.

Søndag ble det klart at paret saksøker både fotografen som tok bildene og magasinet som publiserte dem. Parets advokater skal levere anmeldelsen til fransk påtalemyndighet mandag.

Les også: Toppløsbilder av Kate er gullgruve for sladreblader

Avgjørelsen om å offentliggjøre bildene har medført kongehusets vrede. Deres advokater vil nå trekke saken for retten i Paris. Chis redaktør Alfonso Signorini hevder bildene er en «ekstraordinær reportasje».

«For første gang vises Englands fremtidige dronning på en naturlig måte, uten etikettens restriksjoner».

Trykket kontroversielle Diana-bilder

Fotografiene ble tatt med en kraftig telelinse mens hertugen og hertuginnen av Cambridge slappet av på et privat luksusslott sør i Frankrike.

Les også: Hyller nakenprins på Facebook

I 2006 vakte Chi avsky i britisk presse da magasinet trykket bilder av en dødelig såret prinsesse Diana. Bildene viste prinsessen på åstedet for kollisjonen i Paris i august 1997 som førte til at hun omkom. Magasinet trykket også detaljer fra obduksjonsrapporten.

Chis mandagsutgave vier 38 sider til William, Kate og fotografiene. Blant artiklene er det en som stiller spørsmålet: «Kates bryster, ekte eller falske?»

Mondadoris styreleder er Berlusconis datter Marina Berlusconi. Søndag forsvarte hun bruken av bildene som et spørsmål om redaksjonell frihet.

«Og hva så?»

Redaktøren av det italienske sladrebladet Chi ser heller ikke noe galt i å ha trykket toppløsbilder av hertuginne Kate av Cambridge. Det britiske hoffet burde reagere med et skuldertrekk snarere enn raseri, sier han.

Chi-redaktør Alfonso Signorini skrev mandag på lederplass at bildene bare viser at Kate oppfører seg som en hvilken som helst ung kvinne. Samtidig kunne bladet fortelle leserne at fagfolk mener hun ikke har fått sprøytet inn silikon i brystene.

– Snarere enn å rase mot mediene, som bare gjør bruk av sin rett til å informere, burde hoffet heller kommentere saken med typisk britisk humor. Kommentaren til bildene burde være «og hva så?», skrev Signorini.

Les flere nyheter her

Følg ABC Nyheter på Facebook