Skandale i fektehallen

Den sørkoreanske kårdefekteren Shin A-lam lagde skandale i OL-hallen mandag, da hun ikke ville godta at hun tapte i semifinalen og nektet å forlate podiet.

Britta Heidemann scoret vinnerpoenget i siste sekund og gikk til finale med 6-5. Sørkoreanerne mener at hun traff etter at tiden var ute, og i over en time satt Shin på podiet i OL-hallen mens tårene rant.

Les også: Mystisk OL-svømmer tilbake etter 12 år

Det gjorde hun mens laget hennes leverte protest og diskuterte med dommere og jury. Situasjonen lignet på den som hersket etter håndballsemifinalen i Beijing-OL, da Sør-Korea mente at Norge scoret vinnermålet etter at tiden var ute.

Ifølge tysk TV traff Heidemann etter 0,84 sekunder av det ene sekundet som sto igjen av kampen. Hadde det blitt uavgjort, ville Shin vært finaleklar.

– Jeg skulle ha vunnet, sa en gråtende Shin da protesten omsider var avvist.

I fekting er det slik at om utøveren forlater podiet så er utfallet av kampen godtatt. Derfor måtte Shin bli sittende så lenge protesten ble behandlet.

– Koreanerne hadde rett til å protestere, men det var synd at det tok så lang tid, sa den tyske lederen Manfred Kaspar.

En grunn til at det tok så lang tid var at sørkoreanerne først ikke var klar over at de måtte betale et protestgebyr.

Finalekampene ble kraftig forsinket, men til sist ble Shin informert om at protesten var avvist og eskortert av podiet. Så kom hun tilbake og tapte bronseduellen mot kinesiske Sun Yujie.Først sent på kveld kunne Jana Sjemjakina fra Ukraina beseire Heidemann 9-8 etter forlengning og sikre et OL-gull som ble helt overskygget av dramatikken rundt Shin.


Les også:

OL i London dag for dag

Roer uten teknikk ble jublet frem

Hver tiende utøver skades i OL

Les mer om London-OL

Les flere nyheter