Hårfin finalemiss for Hansen

Are Hansen var nær å nå finalen i luftriflekonkurransen under OL. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Snakk om små marginer: Skytter Are Hansen (30) var i praksis to hårstrå unna luftgeværfinalen i OL mandag.

Østfoldingen oppnådde 594 poeng i kvalifiseringen. Det var to unna å komme med til omskyting om finaleplass og tre poeng svakere enn den finaleklare landsmannen Ole Magnus Bakken (24).

Fire 9,9-skudd ble avgjørende. Hadde to av dem streifet innom tieren cirka et hårstrå unna, ville to nordmenn fått kjempe i finalen.

– Det var surt å innlede med to niere (9,9 og 9,7), men det ødela intet. Etter tre gode skudd kom enda en nier, og da valgte jeg å gå ut av stilling for å ta en prat med treneren min. Vi ble enig om å fortsette å jobbe med de samme arbeidsoppgavene, og jeg synes det gikk bra etter det, sa Are Hansen til NTB.

Les også: Bakken til finale tross dårlig avslutning

OL-rekord

Krapfoss-skytteren mente han gjennomførte en av sine beste konkurranser denne sesongen selv om resultatet tilsa noe annet.

– Jeg var noe slikt som fire hårstrå unna en råsterk 598-serie. Da er det vanskelig å være misfornøyd.

596 poeng sikret finaleplass. Tetduoen Niccolo Campriani fra Italia og Alin Moldoveanu fra Romania satte 59 blinker hver på 60 skudd. 599 poeng innledningsvis er olympisk rekord.

51 på rad

Ole Magnus Bakken innledet best av samtlige og satte 51 tiere på rad, men greide ikke å fullføre helt inn. Stange-skytteren slet spesielt med sine siste to skudd (9,5 og 9,7).

Likevel tok Bakken seg til finale senere mandag med god margin og 597 poeng.

Tore Brovold (skeet) tok Norges forrige OL-medalje (sølv) i skyting i 2008. Før det sikret rifleskytter Harald Stenvåg bronse i 2000 og sølv i 1992. Forrige gull kom med viltskytter Tor Heiestad i 1988.

Les også:

Her er OLs eldste deltager

Roer uten teknikk ble jublet frem

Hver tiende utøver skades i OL


Les mer fra London-OL

Les flere nyheter