Jente tilbudt Bieber-billetter mot seksuelle tjenester

POPULÆR: Popstjernen Justin Bieber i aksjon på scenen under konserten i Oslo i mai. (Foto: Fredrik Varfjell/NTB scanpix) Les mer Lukk

En 13 år gammel Justin Bieber-fan ble venn med personen «Steffen» som lokket med konsertbilletter på Facebook. I bytte kunne han ta seksuelle tjenester.

Det var like etter at siden var opprettet den 14. juli at «Steffen» lokket i sitt statusfelt med at han hadde VIP-billetter til Justin Biebers kommende konsert i Norge til salgs, skriver VG.

På kort tid fikk «Steffen» 17 venner, alle unge jenter som hadde en drøm om å få tak i konsertbilletter. Billettene ble trolig ikke mindre attraktive av at «Steffen» opplyste om at VIP-billettene inkluderte et møte med den canadiske stjernen.

Les også: Bieber kommer tilbake til Norge neste år

En av jentene var en 13-åring som hadde blitt tipset av en jevnaldrende jente. I dialog med 13-åringen forteller «Steffen» at billettene er verdt 6.000 kroner, og kan kjøpes, «men trenger ikke bare være penger da», antyder han, hvorpå jenta spør om det han sikter til er «Sex?».

«Nei, ikke nødvendigvis, er ikke must det. Cam, bilder, klær, reiser, er åpen for det meste jeg», svarer «Steffen» og ber jenta møte ham på videotelefonitjenesten Skype.

Les også: Justin Bieber tatt for råkjøring

Noen dager senere tar jentas storesøster kontakt med «Steffen» på Facebook og ber ham slette profilen sin og alle vennene under 16 som han har på Skype. Hun truer med politianmeldelse.

Les også: Slakter gjennomføringen av Bieber-konserten

Verken Kripos eller Barnevakten er overrasket over saken. Fenomenet der voksne mennesker bygger opp et tillitsforhold til barn over internett med den hensikt å utnytte dem seksuelt, kalles grooming, eller barnelokking, og er straffbart.

– Det man alltid bør gjøre, er å tipse oss ved å bruke den røde knappen på våre nettsider. Hvis politiet ikke blir klar over omfanget, er det vanskeligere å kartlegge hvem som står bak slike henvendelser via internett, sier kommunikasjonsrådgiver Leiv-Rune Gully i Kripos til VG.

Les også:

Sangstjerne står frem som homofil

Bieber-besøket får følger

Bieber før konserten: - Jeg vil ikke at noen skal bli skadet

Les flere nyheter