Advarer om mye regn og oversvømmelser

Regnet øste ned over Oslo sentrum og skapte oversvømmelser i gatene forrige fredag. Også denne helgen blir det vått på Østlandet. Foto: Anette Karlsen/NTB scanpix) Les mer Lukk

Folk på Østlandet må belage seg på paraply og støvler dersom de skal bevege seg utendørs lørdag. NVE advarer om lokale oversvømmelser.

– Det er meldt mye nedbør over store deler av Østlandet i løpet av lørdagen. Lokale kraftige byger kan gi lokale oversvømmelser som følge av at vannet ikke klarer å renne unna raskt nok, sier vakthavende hydrolog i Norges vassdrags- og energidirektorat, Thomas Væringstad til NTB i 9-tiden lørdag formiddag.

Les også: Varsler flom i flere fylker

Det er spesielt tettbygde strøk som er mest utsatt for oversvømmelser.

Lørdag morgen hadde det allerede begynt å regne sør for Oslo. Et voldsomt nedbørsområde var i ferd med å drive inn og bygge seg opp sørfra.

– Det går en stripe med nedbør fra Oslo og nordøstover gjennom Akershus og Hedmark, forteller hydrologen.

Det har vært meldt om opp til 60 millimeter regn enkelte steder i løpet av noen timer lørdag. Ifølge prognosene fra Meteorologisk institutt skal det verste være over i løpet av dagen.

I Oslo ber politiet folk om å være varsomme i trafikken på grunn av glatte veier. Lørdag formiddag hadde det vært flere trafikkuhell i hovedstaden, men ingen med alvorlig personskade.

Les også: Advarer bilister i Oslo-området

Les flere nyheter