Favorittlagene startet best

Storbritannias Stephanie Houghton (nummer 3) var den eneste som overlistet New Zealand-keeper Jenny Bindon da britene vant 1-0 i OLs åpningskamp onsdag. (Foto: Reuters/NTB scanpix) Les mer Lukk

Vertsnasjon Storbritannia fikk en perfekt start på OL-turneringen i fotball for kvinner med 1-0-seier over New Zealand. Også VM-finalistene USA og Japan vant sine kamper onsdag.

Et frispark fra forsvarsspilleren Stephanie Houghton (24) i det 64. minutt ga Storbritannia den historiske førstescoringen for et samlet britisk OL-lag på kvinnesiden.

Se oversikt over hele OL-programmet

Les også: Alt klart for OL

Stolpeskudd

Arsenal-spiller Houghton traff godt på frisparket fra rundt 20 meter og sendte ballen forbi New Zealands mur og ned i New Zealand-målvakt Jenny Bindons høyre hjørne.

Britene styrte det meste på Millennium Stadium i Cardiff, men slet med å omsette sjansene sine i mål. Et stolpetreff fra Alex Smith var det nærmeste vertsnasjonen kom i løpet av de første 45 minuttene.

New Zealand forsøkte å sette inn en sluttspurt for å redde poeng, og Sarah Gregorious burde utlignet alene med keeper Karen Bardsley. Avslutningen ble imidlertid enkelt stoppet av britenes sisteskanse.

Amerikansk comeback

USA reiste seg mesterlig etter en marerittstart på oppgjøret mot Frankrike. Allerede etter et snaut kvarter sto det 2-0 til det franske laget på Hampden Park i Glasgow. Målene til Gaetane Thiney og Marie-Laure Delie kom i løpet av tre minutter, og så ut til å gi amerikanerne en skikkelig vekker.

Abby Wambach reduserte først for den tapende VM-finalisten før Alex Morgan sørget for 2-2 til pause. Etter sidebyttet fullførte USA snuoperasjonen. Først fant Carli Lloyd nettet med et skudd fra utkanten av 16-meteren, før Morgan tegnet seg på scoringslisten for annen gang.

Verdensmester Japan kom også oppskriftsmessig ut med seier fra sin første gruppespillkamp mot Canada. Scoringer av Nahomi Kawasumi og Aya Miyama ga japanerne 2-0-ledelse halvveis. Melissa Tancredi reduserte ti minutter ut i annen omgang, men Canada maktet ikke å få inn det andre målet som ville gitt poeng.

FØLG OL I ABC NYHETER