Kikki-comeback med utklassing

Marit Malm Frafjord og Kristine Lunde-Borgersen var begge tilbake på håndballbanen da Norge slo Angola 34-25 i generalprøven før OL. (Foto: Erik Johansen/NTB scanpix) Les mer Lukk

De norske håndballjentene er i perleslag før OL-starten. Marit Malm Frafjord og Kristine Lunde-Borgersen var tilbake i 34-25-seieren over Angola.

Norge kjørte helt over motstanderen onsdag uten at laget tok ut maks. Etter ti minutter sto det 7-1. Alle de norske målene var inntil da scoret av Larvik-spillere. Ved pause var ledelsen økt til 18-10.

Les også: Her er OL-øvelsene dag for dag

Malm Frafjord (muskelstrekk) og Lunde-Borgersen (akillessmerter) spilte ikke kamper i OL-oppkjøringen.

– Deilig

– Dette var deilig. Jeg var litt spent før kampen. Jeg hadde ikke hoppet på skudd på en stund. Dette gikk akkurat som det skulle. Det var perfekt, og jeg er lettet, sier Lunde-Borgersen til NTB.

Begge slet for ikke lenge siden med skader som i verste fall kunne truet mesterskapet. Men nå er duoen på beina. «Kikki» fikk for sikkerhets skyld iset ned den venstre ankelen i 2.-omgangen.

– Det har gått helt etter planen med begge to. Vi har fortsatt noen dager på oss. Det gikk akkurat som vi håpet i denne kampen, sier landslagslege Ola Sand til NTB.

Begge nøkkelspillerne virker klare til åpningen lørdag (Frankrike). Det er også Heidi Løke. Hun kastet inn åtte mål mot Angola.

Form

Det var bare et av mange positive momenter i treningskampen der alle spillerne prøvde seg. Norges favorittstempel har vært markant en stund og ble ikke blekere i Copper Box-hallen i OL-parken.

Det lyser form, harmoni og selvtillit av den norske troppen. Alt var ikke like bra onsdag, men Norge blir alltid bedre jo lenger turneringen lever.

Den franske treneren Olivier Krumbholz satt på tribunen og så angolanerne bli løpt fra og utspilt. Frankrike ble også utklasset av Norge for snart to uker siden. I gruppen spiller også Sverige, Danmark, Sør-Korea og Spania.

På den andre siden av tablået er Russland giganten, men russernes OL-forbannelse lever. De har ikke tatt håndballgull for kvinner siden 1980.

Medaljerush

Kvinnehåndball har vært en norsk OL-fest i mange år. Fire medaljer er det blitt på fem turneringer.

Dette er fasiten siden debuten i 1988:

2008: Gull

2004: Ikke kvalifisert

2000: Bronse

1996: 4.-plass

1992: Sølv

1988: Sølv

Følg OL i ABC Nyheter

Les mer om sport