Norsk kvinne (44) alvorlig skadd etter knivstikking i Sverige

Et norsk par er mistenkt for drapsforsøk i Sverige etter at en norsk kvinne ble knivstukket natt til onsdag i Lysekil i Sverige.

Kvinnen skal ha blitt knivstukket ved tretiden natt til onsdag i Lysekil. Svensk politi opplyser overfor ABC Nyheter at kvinnen ble knivstukket nære vitale deler av kroppen.

Ifølge politiet er den knivstukkede kvinnen en 44 år gammel norsk statsborger. Kvinnen ble alvorlig skadd, og ble onsdag morgen operert ved Sahlgrenska universitetssykehus. Tilstanden til kvinnen skal nå være stabil.

– Vi har fått avhørt kvinnen, men vi vil ikke gå ut med mer informasjon om mulig motiv. Det eneste vi kan si er at de har kjent hverandre fra tidligere, sier Thomas Fuxborg, pressetalsmann ved politiet i Västra Götaland.

Les også: Frykter pyromankopi i Sverige

Avhøres utover dagen

Paret som nå er pågrepet og mistenkt for drapsforsøk, er norske. Mannen (54) og kvinnen(48) har sittet i avhør siden de ble kjørt til politihuset i natt.

– Avhørene ble avsluttet ved 10-tiden, men vi vil fortsette avhørene utover dagen, sier Fuxborg

Politiet håper å få avhørt offeret onsdag ettermiddag.

– Vi vet ikke hvorfor dette skjedde, men vi håper å finne ut mer når vi får snakket med den knivstukkede kvinnen, sier Fuxborg til ABC Nyheter.

Paret skal være anholdt etter de involvertes forklaring, samt funnet på sted. Politiet har funnet kniven som ble brukt i drapsforsøket.

Les også: Nordmann funnet druknet i Sverige

Sprettet av område

Den knivstukkede kvinnen skal ha leid et feriehus i Lysekil. Da de to mistenkte i saken var på besøk hos det norske paret, skal kvinnen ha blitt knivstukket i hagen utenfor boligen.

– Plassen er sperret av for teknisk undersøkelse og kniven er beslaglagt, sier Fuxborg til ABC Nyheter.

Svensk påtalemyndighet bestemte onsdag at det norske paret skal holdes i varetekt, og har nå tre dager på seg til å vurdere hvor lang varetektstid de skal be om. Det norske paret nekter begge straffskyld.

Les også: Kniv brukt i annethvert drap i Norge


Les flere nyheter