Romleiren på Årvoll tømmes

Romfolket pakker sammen sakene sine og forlater leiren på Årvoll tirsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

I romleiren på Årvoll er nå arbeidet i full gang med å pakke sammen telt og rydde opp – ti dager etter at de første kom til tomten.

Tirsdag formiddag er det bare mellom fem og ti telt igjen i leiren, og det er langt færre mennesker enn det var mandag. De som fortsatt er igjen jobber med å pakke sammen teltene og rive de enkle skurene som var satt opp.

Eierne av tomten har gitt romfolket i leiren frist til 18.00 tirsdag med å forlate området.

Fungerende byrådsleder Ola Elvestuen (V) sier at Oslo kommune ikke setter i gang noen spesielle tiltak når romleiren nå blir stengt. Han vet ikke hva som vil skje med de som nå forlater leiren.

– Det er ulike personer som er der, og vi vet ikke hva de vil gjøre. Det er ingen enkel løsning på denne situasjonen. Vi har de reglene som gjelder i byen, og det er ikke ikke lov å slå leir i parkene, sier han.

Les også: - Skulle ønske noen brukte romfolket som hundefor

Heller ikke Kirkens Bymisjon gjør noe spesielt tirsdag for å ta vare på dem som nå må forlate leiren på Årvoll.

– Det er jo noen som bor der oppe, men de aller fleste romfolk som er i Oslo bor jo spredt andre steder i byen. Vi gjør ikke noe spesielt i dag, men vi har vårt sted i sentrum der vi har kontakt med og hjelper denne gruppen, sier assisterende generalsekretær Johannes Heggland.

Les også:

Statsbygg anmeldte romfolk ved Sognsvann i Oslo

Bydelsleder: - Romfolk-leiren avvikles

- Utfordrer nordmenns selvbilde

Prest startet arbeidsformidling for romfolk

Les flere nyheter