Ulv til angrep på hund ved husvegg

En ulv gikk lørdag kveld til angrep på en hund som sto ved en husvegg på Setskog i Akershus. Eieren greide å skremme ulven ved å rope så høyt han klarte.

– Hun har hatt flaks som lever i dag, sier Silje Roen til Indre Akershus Blad, om hunden Vilma som lørdag ble angrepet av ulv.

Dreveren sto i bånd utenfor hundehuset sitt, sju– åtte meter fra husveggen, da ulven gikk til angrep ved 22.30-tiden. Kjæresteparet Vegard Roen og Marie Lillelien var hjemme og hørte ilter bjeffing fra hunden.

– Det var ikke vanlig bjeffing. Vi trodde det var noen som gikk forbi på veien og gikk bort i stuevinduet for å titte, forteller Roen til avisen.

Men utenfor var det ingen personer å se. Derimot sto en stor ulv rundt sju-åtte meter fra stuevinduet.

Da de gikk ut for å se etter hunden, fikk de øye på ulven som begynte å løpe mot hunden. Roen forteller at han da brølte og skrek alt han maktet – noe som fikk ulven til å stoppe før den forsvant til skogs.

Les også: Jakter på ulv i Vest-Agder

Hunden Vilma ble påført tre dype bitt i bakparten, pluss noen mindre rift og klor etter ulveangrepet.

– Vilmas redning ble at hun på en mirakuløs måte hadde kommet seg løs fra båndet. Hadde hun ikke gjort det, ville hun neppe vært i live, sier Roen.

Selv om familien bor i skogen hadde ikke Vegard trodd at ulven skulle bli så nærgående at den begynte å gå løs på hunder så å si på kjøkkentrappa.

Les også:

Dyrepasser drept av ulv i svensk dyrepark

Flere av alfadyrene i ulveflokkene er forsvunnet

Lusker rundt på Nesodden!

- Jeg fikk skikkelig sjokk

Les flere nyheter