- Dette er dagen for å minnes de døde

MARKERING: Fylkesmann Kirsti Kolle Grøndahl, kronprinsparet, ordfører i Hole Per Ragnvald Berger, politimester Sissel Hammer og generalsekretær i AUF Tonje Brenna under minnestunden for ettårsdagen for 22. juli i Hole kirke. Til venstre helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og utenriksminister Jonas Gahr Støre. (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix) Les mer Lukk

Politimester i Nordre Buskerud, Sissel Hammer, synes ikke det er merkelig at ingen uttaler drapsmannens navn.

Hammer startet dagen med minnegudstjeneste i Hole kirke og fortsatte siden til Sundvolden hotell for å møte etterlatte og overlevende fra Utøya i fjor. Hun synes ikke det er merkelig at ingen uttaler drapsmannens navn.

– Dette er dagen for å minnes de 69 som døde på Utøya, sier Hammer til NTB.

Les også: Følg live-dekningen av minnemarkeringene 22. juli her

Møtt berørte

Hun forteller at hun i løpet av dagen har møtt mange av de berørte etter terroren i fjor sommer. Hun har fått spørsmål og støtte, men ingen kritiske bemerkninger fra dem hun har møtt. Hun er glad for all støtten hun har fått og sier det skal viderebringes til alle kollegene som har måtte tåle mye kritikk i kjølvannet av politiets håndtering av terrorangrepet på Utøya.

Også i biskop Laila Riksaasen Dahls preken i kirken tidligere på dagen, opplevde hun støtte.

– Hvordan katastrofene ble håndtert, må fram, men siktepunktet må være hva vi som samfunn kan lære av det. Alt ble ikke gjort godt nok, men alle gjorde så godt de kunne. Vi må ikke skape flere offer i kjølvannet av denne tragedien, sa biskopen.

Les også: Slik har de det ett år etter terroren

Venter på dommen

– Det var sterke ord i talen, sier Hammer til NTB.

Hun erkjenner at mye kunne vært gjort annerledes for ett år siden, men at 22. juli ikke er dagen for dette. Om noen uker kommer 22. juli-kommisjonens rapport og der vil den uavhengige vurderingen av politiets innsats komme. Også dagen for domsavsigelse 24. august er viktig.

– Dommen vil i alle fall sette et punktum for politiets arbeid, sier Hammer.

Les også:

Dette er ofrene etter 22.juli

– Det handler om de drepte

74 terrorrammede uten oppfølging

Gruer seg til til 22. juli


Les flere nyheter