Denver-drapsmannens leilighet er sikret

Bombeeksperter brukte et døgn på å uskadeliggjøre alle bombefellene og sprengladningene i leiligheten til 24-åringen som massakrerte tolv mennesker i en kinosal utenfor Denver. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Bombeeksperter fra politiet har sikret leiligheten til 24-åringen som massakrerte tolv mennesker i en kinosal i Denver.

James Holmes hadde montert en rekke bombefeller med snubletråd og andre innretninger i leiligheten, som ville ha gått i lufta dersom noen hadde tatt seg inn uten å vise aktsomhet.

Les også: Politiet uskadeliggjør bombefeller

Ved hjelp av bomberobot greide politiet å uskadeliggjøre innretningene, og natt til søndag norsk tid ble det opplyst at alle sprengladninger var fjernet.

Les også: Obama rystet over Batman-massakren

Store mengder

– Jeg har aldri sett noe lignende. Det finnes store mengder ledninger, snubletråder, beholdere fulle av ammunisjon, beholdere fulle av væske, fortalte politisjef Dan Oates i Aurora tidligere lørdag.

24-åringen hadde også forhåndsinnstille et musikkanlegg til å spille høy musikk, trolig for å få naboer til å klage og lokke politiet til leiligheten.

– Hvis han hadde blitt skutt og drept, ville disse bombefellene utvilsomt ha kunnet drepe og skade de første som kom til stedet, sier en politikilde.

Les også: Norsk filmindustri opprørt over massakren

Ukjent motiv

Holmes ble pågrepet utenfor kinosalen i Denver-forstaden Aurora, rett etter at han hadde skutt og drept tolv mennesker under premieren på den siste Batman-filmen natt til fredag.

Der hadde han hatt på seg gassmaske og kastet flere røykbomber inne i kinoen før han begynte å skyte.

Hele 70 mennesker ble truffet under skytingen, og tilstanden til flere av de sårede er fortsatt kritisk.

Motivet for skytingen er ikke kjent, og Holmes har vist seg lite samarbeidsvillig under politiavhørene.

Isolat

Den 24 år gamle legestudenten, som beskrives som en intelligent einstøing, sitter i isolat mellom avhørene, ifølge politiet for å beskytte ham mot medfanger.

– Vi gjør vanligvis dette i saker det er stor oppmerksomhet rundt. Det har ikke noe med spesifikke trusler å gjøre, sier en talsmann for politiet.

Holmes skal møte i forhørsretten mandag, der han vil bli representert av en offentlig oppnevnt forsvarer.

Ingen flere mistenkte

En talskvinne for politiet i Aurora avviste søndag alle rykter om at James Holmes skal ha fått hjelp av en medsammensvoren.

– Det er mange ubekreftede og unøyaktige nyhetsmeldinger om en mistenkt nummer to. I den forbindelse: En bekjent av Holmes ble avhørt i kveld. Det er ingen grunn til å tro at han er innblandet, sa talskvinne Cassidee Carson natt til søndag.

Hun føyde til at det foreløpig ikke vil bli offentliggjort flere detaljer fra etterforskningen.

Les flere nyheter