Bare sjarmøretappen igjen

GUL TRØYE: Bradley Wiggins knuste alle på lørdagens tempoetappe, og dermed må det et uhell til for at han ikke skal vinne Tour de France. (Foto: Reuters) Les mer Lukk

Bradley Wiggins tok sin annen etappeseier da han vant den 19. etappen av Tour de France lørdag. Han var nok en gang ustoppelig på tempo.

Den suverene Sky-syklisten brukte 1.04.13 timer på de 53,5 kilometerne fra Bonneval til Chartres. Han var 1.16 foran lagkameraten Chris Froome og 1.50 foran spanske Luis-Leon Sanchez.

– 53,5 kilometer er langt, men det er dette jeg kan best. Jeg kjente at beina fungerte allerede på det første tråkket ut av rampen, sa Wiggins.

– Da jeg skjønte at et jeg ville vinne begynte jeg å tenke på kona, sønnen min, datteren min, mor, far, bestemor og bestefar. Det var mange tanker som for igjennom hodet mitt. Det var virkelig en merkelig følelse ute på sykkelsetet, smilte Wiggins.

Briten har også god grunn til å smile for nå har han bare sjarmøretappen igjen til Paris og Champs-Élysées før han blir den første briten som vinner det prestisjetunge rittet. Med en etappe igjen av årets Tour de France leder han med 3.21 på Froome, og avstanden til italienske Vincenzo Nibali på tredjeplass økte til 6.19.

Wiggins og Sky-laget har, med Edvald Boasson Hagen og Chris Froome som spesielt gode hjelpere de siste ukene, hatt god kontroll på mulige utfordrere underveis.

Boasson Hagen tok det pent på tempoetappen og havnet et godt stykke bak lagkameraten i mål. Han ble nummer 103.

Les også:

Dødsulykke i norsk sykkelritt

Hevder sykkelsete ga to års ereksjon

- Stjeler 150 sykler hver dag


Les flere nyheter