Prest startet arbeidsformidling for romfolk

Presten Christoforos Schuff fra Songdalen formidler kontakt mellom folk som vil tilby skattefrie småjobber og romfolket på en ny nettside. Faksimile: Romfolk.no Les mer Lukk

Den ortodokse presten Christoforos Schuff har startet arbeidsformidling for romfolk i Kristiansand. – Arbeid er en viktig faktor hvis man vil ut av en tilværelse som tigger, sier han.

Presten Christoforos Schuff fra Songdalen i Vest-Agder har startet et eget lite arbeidsformidlingskontor for romfolk i Kristiansand. Schuff har laget nettsiden romfolk.no, og formidler kontakt mellom folk som vil tilby skattefrie småjobber, og romfolket. Presten bistår ved kontraktsinngåelse, men tar ikke imot betaling for arbeidsformidlingen.

Les også: Bydelsleder: - Romfolk-leiren avvikles

Schuff kom i kontakt med romfolket i byen for fire år siden.

– Jeg har etter hvert blitt kjent med utfordringene i livene deres, og arbeid er en viktig faktor hvis man vil ut av en tilværelse som tigger, sier han til avisa Fædrelandsvennen om hva som fikk han til å begynne med arbeidsformidlingen.

Nav-ansatt Maria Lopez, som er bosatt i Kristiansand, fikk nylig malt huset av romfolk gjennom arbeidsformidlingen, og synes flere folk bør ansette romfolk til å gjøre småjobber på hus og hjem.

– De møtte punktlig, og viste både stor arbeidslyst og evner. Jeg synes det var en god erfaring, som jeg nå vil dele med andre. Det sies så mye stygt om disse menneskene, det er ålreit å kunne nyansere bildet litt, sier Lopez.

Les også: Forsker: Innvandring presser norske lønninger nedover

Romfolk flytter inn i hagen til biskop

Ikke økt pågang av romfolk ved Svinesund foreløpig

- Utfordrer nordmenns selvbilde

Regjeringen uten løsning på romfolkets situasjon

Les flere nyheter