Sommeren kommer til Østlandet neste uke

Sommeren kommer til Østlandet og Sørlandet neste uke, men badetemperaturer blir det ifølge meteorologen bare for de mest vågale. Her vises badestranda Huk på Bygdøy i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Solhungrige nordmenn på Østlandet og Sørlandet kan glede seg. Neste uke blir været bedre.

– Det ser ut til at Østlandet og Sørlandet vil få det beste været neste uke. Det blir lange perioder med pent vær, men også korte perioder med litt regn. Så litt vekslende vil været fortsatt være, sier vakthavende meteorolog Bjørn Røsting ved Meteorologisk institutt til NTB.

Fra og med søndag vil det også bli litt varmere, forteller meteorologen.

– Temperaturene kommer opp i litt over 20 grader på dagtid, men det kan blåse litt av og til på kysten. Men det er stort sett bris det er snakk om, sier Røsting.

Sjekk været der du er

Badetemperaturer

Badetemperaturer blir det nok likevel bare for de mest vågale.

– Neste uke er det trolig Østlandet som vil få de høyeste temperaturene, men det spørs om det blir badetemperaturer. Men litt bedre vil det i hvert fall bli, sier meteorologen.

På ettermiddagen og kvelden søndag må folk på Østlandet derimot være forbedret på at det kan komme litt regn, forteller Røsting. Derfor kan det være en god idé å ta på seg, eller i hvert fall med seg, regntøy hvis man skal på Rådhusplassen i Oslo for å se minnekonserten for 22. juli.

Værmessig blir dagen noe bedre enn fjorårets 22. juli. – På Østlandet vil været 22. juli bli bedre i år enn i fjor, sier Røsting.

Les også: Se værdamenes ferietips

Paraply

På Vestlandet og i Trøndelag må man huske å ta med paraply når man skal bevege seg utendørs neste uke.

– På Vestlandet og i Trøndelag vil været bli mer ustabilt, og det vil bli en del regn og regnbyger som kommer inn fra vest. Særlig mandag kan det bli en del nedbør på Vestlandet sør for Stad, sier Røsting.

Også for folk i Nord-Norge blir det fra og med søndag mye regn og regnbyger, forteller meteorologen.

– Unntaket er Finnmark, der det bare blir enkelte regnbyger og lange perioder med sol. Folk i Nordland og Troms kan derimot vente seg en god del regnbyger, sier Røsting.

Les også:

Ikke gjør dette når det lyner

Båtbransjen drukner i regnet

Oslo har hatt to finværsdager i sommer

Les flere nyheter