Romfolk flytter inn i hagen til biskop

Biskop Tor B. Jørgensen tilbød romfolket i Bodø plass i bispegårdens hage til de finner annet oppholdssted.

Torsdag formiddag begynte innflyttingen i bispegårdens hage i Bodø sentrum. Tre telt, grill og annet utstyr ble flyttet med hjelp fra frivillige, melder Avisa Nordland.

Onsdag kveld varslet Bodø kommune at romfolket måtte forlate oppholdsstedet sitt på Gråholten. Forrige uke ble de bedt om å flytte seg fra Rensåsen etter at Helse- og miljøtilsynet i Salten hadde vært på befaring på stedet.

– Kanskje biskopen har et husvære til dem. Han har gått høyt ut i mediene og sagt hva vi bør gjøre, sa varaordfører Tom Cato Karlsen (Frp) til Avisa Nordland tirsdag.

Biskopen i Sør-Hålogaland bispedømme, Tor B. Jørgensen, tok varaordføreren på ordet. Torsdag flyttet dermed romfolket i Bodø for tredje gang på under ei uke, men også dette oppholdet blir kun midlertidig.

– Dersom det ikke finnes andre løsninger i løpet av morgentimene, vil den aktuelle familien tilbys plass til sine telt i bispegårdens hage i et begrenset tidsrom, melder Jørgensen i et skriv til avisa torsdag morgen.

– Erfaringer med en mer nyansert holdning denne sommeren, ville kunne danne et viktig grunnlag for den videre debatten både i byen og på landsbasis. Vi trenger en realistisk og human diskusjon om vårt samfunns mer langsiktige måte å møte de utfordringene romfolkets situasjon representerer i dagens «åpne» Europa – hvor også Bodø er en del, skriver biskopen videre.

Les også:

- Romfolket utfordrer nordmenns selvbilde

Faremo: – Løsningen for romfolket er ikke leire i Oslo

– Folk kommer fra hele byen

Stoltenberg opprørt over ordbruken mot romfolket


Les flere nyheter