Full gassalarm på T-banestasjon i Stockholm

Flere passasjerer ble dårlige etter at noen slapp ut en ukjent gass på en T-banestasjon i Solna i Stockholm sent onsdag kveld.

En rekke ambulanser og brannbiler rykket ut til T-banestasjonen da alarmen gikk rett før midnatt, og store politistyrker sperret av området.

Helsepersonell tok seg av seks-sju personer som klaget over at de følte seg dårlige etter å ha pustet inn den ukjente gassen. Flere hadde pustevansker og fikk oksygen, blant dem brannmannskaper.

Prøver

I tretiden natt til torsdag ble det opplyst at ingen var alvorlig skadd og at ingen var sendt til sykehus. Man visste fortsatt ikke hvilken type gass det var snakk om.

– De første opplysningene tydet på at det kunne være snakk om tåregass eller pepperspray, opplyste operasjonsleder Åsa Dehlin i Stockholm brannvesen.

Politiet sperret av et stort område rundt T-banestasjonen og eksperter på kjemiske stoffer ble tilkalt for å gjennomføre målinger og ta prøver.

Ingen svar

Prøvene, som blant annet ble hentet fra klærne til de som befant seg på stasjonen, ga imidlertid ingen svar på hvilken gass det hadde vært snakk om.

– Og det tror jeg heller ikke at vi noensinne vil finne ut, medga Anette Bäcklin i Storstockholms brannvesen.

Ifølge Pontus Sandulf ved Stockholmpolitiets operasjonssentral ble den ukjente gassen spredt på perrongen nedenfor rulletrappen til billetthallen. Gassen spredte seg deretter oppover langs trappen.

Gjenåpnet

Det er ikke kjent hvem som sto bak gassutslippet på T-banestasjonen i Solna, hva motivet kan ha vært eller hvordan de gikk fram.

I morgentimene torsdag fjernet politiet sine sperringer ved T-banestasjonen og togtrafikken som ble stanset tidligere på natten, ble gjenopptatt.

Les også:

Reiseguide advarer mot høy kriminalitet i Oslo

En omkom da småfly styrtet utenfor Stockholm

Trodde t-banestasjon var parkeringskjeller

Les flere nyheter