Hillary Clinton klar for norgesbesøk

USAs utenriksminister Hillary Clinton kommer til Norge torsdag kveld. Hun skal besøke Oslo og Tromsø under besøket før hun reiser videre til Sverige. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

USAs utenriksminister Hillary Clinton kommer til Norge torsdag kveld. I løpet av sitt to dager lange besøk skal hun delta på helseseminar, møte Utøya-ungdommer og besøke Tromsø.

Clinton ankommer Oslo torsdag kveld. Fredag deltar hun på et stort helseseminar i Oslo rådhus.

– Dette er et tema som Clinton har vært engasjert i fra dag én, og vi har truffet hverandre en rekke ganger om samme tema, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB i forrige uke. Han er vert for besøket.

På rådhuset skal Clinton også treffe noen av ungdommene som overlevde terrorangrepet på Utøya.

Clinton reiser så videre til Tromsø. Programmet der er fortsatt ikke offentliggjort, men etter det NTB erfarer skal den amerikanske utenriksministeren blant annet besøkte Fram-senteret, som skal huse det permanente sekretariatet for Arktisk råd.

Besøket i Norge er en del av Clintons rundreise i Nord-Europa og i flere tidligere sovjetrepublikker. Første stopp var København. Fra Tromsø reiser hun til Stockholm før ferden går videre til Armenia, Georgia, Aserbajdsjan og til slutt Tyrkia.

Les også: Clinton-besøk i Tromsø rammes av streik

Besøker Norge i juni

Clinton håper på enhetlig syrisk opposisjon

- Jeg ønsker å komme til USA for å hvile

Les flere nyheter