Store politistyrker leter etter pistolmann i Oslo

En mann ble mandag kveld skutt i magen med pistol på Uranienborg i Oslo. Mannen blir operert ved Ullevål sykehus og store politistyrker leter etter gjerningsmannen.

Politiet fikk melding om at det var hørt slåssing og skriking i en leilighet i Lallakroken på Uranienborg klokken 23.19.

– Kort tid etter ble det hørt skudd. Vi væpnet oss og var raskt på stedet. Der fant vi en person skutt i magen. Tilstanden er ukjent, og personen er kjørt til Ullevål sykehus. Gjerningsmannen hadde forlatt stedet, og vi søker etter vedkommende med store styrker, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til NTB.

Krokan opplyser at den mistenkte gjerningsmannen er mørkhudet, er cirka 30 år, er iført en grønn kamuflasjebukse og grå T-skjorte. Han har skjegg, såkalt afrohår med knuter, og er beruset.

Den skadde er skutt i magen med to skudd, muligens med et 22. kalibervåpen, opplyser operasjonslederen til Dagbladet.

Ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt får NTB opplyst at skuddofferet i 0.30-tiden blir operert. Det er ikke kjent hvor alvorlig skadd han er. Krokan forteller til VG at et vitne observerte gjerningsmannen forlate leiligheten antakeligvis barføtt og med et håndvåpen i hendene.

Til tross for at han trolig er beruset, mener ikke politiet at mannen utgjør noen umiddelbar fare for andre. Det er en relasjon mellom gjerningsmann og offer, sier Krokan.

Les flere nyheter