Finnsnes preget av ulykken

DØDSULYKKE: To menn omkom i bussulykken i Balsfjord i Troms mandag, og ti personer ble skadd. Foto: Politiet / NTB scanpix) Les mer Lukk

Slitne og preget av dødsulykken i Balsfjord møttes overlevende til debrief på Finnsens mandag kveld. Ulykken setter sitt sterke preg på Finnsnes, sier Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen til NTB.

Han var tilstede under samlingen i hjemkommunen til over halvparten av de 30 nordmennene som var passasjerer på bussen som kjørte ut av veien i Balsfjord i Troms.

De var på tur i regi av Aksjon Murmansk som driver med hjelpesendinger til den russiske byen. To av passasjerene omkom i utforkjøringn. Ti personer ble fraktet til Universittssykehuset i Nord-Norge (UNN). Ingen av dem hadde alvorlig skader, men to ble ifølge ordføreren igjen på sykehuset til observasjon.

– Den korte samlingen ble preget av at flere av passasjerene har hatt relativt traumatiske opplevelser under og etter utforkjøringen søndag morgen, sier Geir Inge Sivertsen.

Berømmer innsatsen

Han berømmer både kommunens eget kriseteam og UNN som slo katastrofealarm og hadde 12 kirurgiske team rede til innsats før noen skadde var fraktet til Tromsø.

– Mitt inntrykk er at dette har blitt håndtert på en ytterst profesjonell måte i alle ledd. Lenvik er sterkt preget av det som har skjedd. Denne ulykken påvirker først og fremst de som var involvert i ulykken. Jeg personlig, og de fleste som bor på Finnsnes, kjenner noen som er berørte på en eller annen måte, sier ordføreren.

Les også: - En tragisk ulykke

Sliter med skyldfølelse

Ulykken skjedde på E6 ni kilometer nord for Nordkjosbotn og ble varslet klokka 05.50.

Bussen som kjørte ut tilhørte selskapet Cominor. Også kolleger og administrasjonen i busselskapet møtes mandag kveld for å snakke om ulykken.

– Det er jo trist at sånt skjer. Jeg har vært på sykehuset og snakket med passasjerer og sjåføren. Han sliter med skyldfølelse, og er veldig preget av det som har skjedd. Hele bedriften, sjåfører og administrasjonen møtes på Finnsnes i kveld, sier driftsdirektør Einar Seljevoll i Cominor til NTB og legger til:

– Alle er preget av denne ulykken og synes synd på den som har vært uheldig.

Krisehjelp

Selskapet vil følge opp passasjerene.

– Vi fortsetter å holde kontakten med passasjerene, men regner med at de etter hvert blir fulgt opp av hver enkelt kommune. I tillegg vil vi følge opp passasjerer med tanke på erstatningskrav, sier Seljevoll.

Universitetssykehuset i Nord-Norge har opprettet en egen telefon for pårørende, det samme har også Lenvik kommune.

Les flere nyheter