- Kaffekoking får skylda

TRUENDE: En kraftig gress- og lyngbrann ved Mølstrevåg i Sveio i Hordaland har ført til at politi og brannvesen har evakuert nærmere 60 personer i området. Brannmannskapene hadde ved 18-tiden fortsatt ikke kontroll over brannen. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Brannmannskaper har fortsatt ikke kontroll over en kraftig gress- og lyngbrann ved Ryvarden i Sveio i Hordaland. 59 personer så langt evakuert.

Ved 21-tiden søndag kveld hadde brannmannskapene ikke kontroll på brannen som sprer seg raskt på grunn av vindforholdene og svært tørt gress. 59 personer er evakuert som følge av brannen.

– De fleste som har måttet evakuere har fått husly hos venner og kjente i nabolaget, men Sveio kommune stiller også opp med hjelp til dem som trenger det. Ingen skal måtte sove ute i mørket i natt. Vi håper at vi skal greie å slukke brannen i løpet av kvelden, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Det blåser kuling og er tørt i området, og politi og brannmannskap har sett det som nødvendig å evakuere de som bor lengst vest i Mølstrevåg og på nordsiden av Mølstrevågen.

En mann i 60-årene fra Bergens-området utløste brannen da han skulle koke seg kaffe på en primus.

– Mannen sa han hadde gjort dette i 50 år uten uhell, så han er nok veldig lei seg nå, sier Vikse.

Opprinnelig var brannen rundt 150 meter bred, men ifølge Sveio brannvesen har den nå en utbredelse på flere mål. Politiet fikk melding om brannen klokka 14.40 søndag.

Les også:

Minst 13 barn omkom i storbrann på kjøpesenter

Uvettig grillbruk gir stor brannfare

Brann i atom-ubåt

Les flere nyheter